Grilovací sezona 2025 - posuňte se v chuti výš!

LP - Grilovací sezona

Jak grilovat snáze a lépe?

Nemusíte být šéf steakové restaurace jako David Kalina (U Tellerů, Mincovna, Tiskárna Jindřišská), stačí použít tajemství skvělého vaření - klíč je ve kvalitě ingrediencí! 

Zvládnete to i Vy!

Pokud zvolíte správně, ingrediencí nepotřebujete moc, přesto výsledek bude i tak o poznání lepší!

Proč zvolit produkty La Plantation?

  • o své koření se starají od semínka po zabalení
  • dělají to s nadšením pro věc a skvělý pocit
  • kvalita je u La Plantation až posedlostí
  • odpovědnost k lidem i přírodě
LP - Grilovací sezona

Burgery, které budou legendou

Upřímně, v restauraci si dám burger málokdy - lepší většinou snadno zvládnu doma, naučím Vás to také!

Na tyhle burgery se nezapomíná!

P.S. velice zvažte, komu tento burger připravíte! Obzvláště pokud vytuníte všechny vrstvy - existuje totiž vysoké riziko, že Vám dotyčný bude viset na plotě pokaždé, když zapálíte gril!

Vyšperkovat burgery

Steak je jak jízda na kole

Tohle nezapomenete, je to jednoduché jak facka a hned napoprvé budete hýkat nadšením!

Na steak často méně znamená lepší výsledek - černý Kampot do mlýnku (stačí po úpravě), fermentovaný křupavý Kampotský pepř na talíři (celý) ke každému soustu. Když solit tak nejjemnějším solným květem a když kořenit směsí koření, tak bombastickým pepřovým rubem (Great Taste 2023).

Jako přílohu grilovanou zeleninu (stačí černý Kampotský pepř, sůl a olivový olej) a zakysanou smetanu, zamíchat kapku autentické omáčky z Kambodže dle výběru (13 druhů).

NIKDY ŽÁDNÉ ráchání v marinádách, nebo nedej Bože vodních lázních s olejem a kořením - opravdu se to lepí a pálí!

Koření s minimem soli

 

LP - Grilovací sezona
LP - Grilovací sezona

Ryby - jemnost především

Co opravdu nechcete je suchá ryba bez chuti, s kořením z La Plantation a trochou šikovnosti se tragédii vyhnete obloukem a na Vaše ryby se bude stát fronta!

Fantastickou volbou na ryby která řeší vše je Citrus Mix - delikátní směs nejjemnější soli, černého Kampotského pepře a kafrové limetky.

K rybě zkuste majonézu s trochou hořčice se zeleným khmerským kari - s rybou jde skvěle dohromady!

Rybí závitky jsou TOP

Zdeněk Křížek mne naučil fantastické rybí závitky na gril - zelenina na jemné proužky a trocha kopru, pak už jen provázek. Neskutečně jednoduché a skvělé!

Citrus mix na ryby

Kuře, které překvapí

Červené kuře je překonané!

Arzenál ingrediencí z La Plantation Vám dává hned několik možností jak zaujmout!

Jednou z možností je použít Green Pepper Rub, který se na kuře více než osvědčil (viz mé domácí video vpravo). Kuře zejména na rožni je šťavnaté jako nikdy a rub nechá jeho chuť krásně vyniknout! Co zbyde můžete použít do tortily!

Druhou možností je Citrus Mix, který se hodí také na ryby - jemnost kafrové limetky a Kampotského pepře je skvělou volbou i pro děti, ty naše jsou toho důkazem!

Pepřový rub na kuře

Nekompromisní produktové řady

LP - Grilovací sezona

Kampotský pepř a koření

Nejúžasnější paleta dechberoucích Kampotských pepřů, kterou můžete potkat. Degustační sada (máme velkou i malou) Vás pepřovým rájem provede včetně fermentovaných variant.

Proč vybrat zrovna La Plantation?

  • špičková organická i BIO kvalita
  • vlastní produkce i od malých farmářů
  • pečlivá kontrola od semínka po zabalení
  • maximální čerstvost - balíme na farmě
  • závoz do Evropy každé dva měsíce
  • největší výběr včetně dalších koření

Objev kvalitní pepř

BBQ ruby přímo na gril

V tomhle mám trochu prsty - když jsem třetím rokem dovážel tyto fantastické pepře z La Plantation, vnuknul jsem Guy a Nathalie myšlenku vytvořit koření přímo určené na gril. Výsledek je impozantní:

  • maximální kvalita koření
  • použít 1/4 proti běžnému
  • minimum soli (solný květ <5%)
  • multifunkční použití

4 druhy - Green Pepper, Mekong (asijský), Camp Fire (zauzený) a Cacao (uzený s kakaem).

Nejsou ředěné solí a cukrem, proto Vám vydrží stejně dlouho jak běžné 200g směsi na grilování!

Low salt BBQ ruby

LP - Grilovací sezona
LP - Grilovací sezona

Omáčky vaříme na farmě v Kambodži

Opět vynikají neobvykle intenzivní chutě díky použití čerstvých surovin a vaření přímo na farmě!

13 druhů, pálivé i nepálivé. Stačí trocha na talíř, do zakysané smetany na dip a nebo do majonézy do burgeru.

Autentické receptury obsahující ananas, mango, černý Kampotský pepř, zelený Kampotský pepř, tamarind nebo kurkumu.

Bez chemie - po otevření potřeba uchovat v lednici!

Fantastické omáčky

Farmářské hořčice z Francie

Jízda nekompromisních chutí pokračuje v domovině Guy a Nathalie, Francii. Maison Clarance je tradiční pěstitel hořčičného semínka, díky zpracování až po hořčici přímo na farmě posouváme chuť hořčice o úroveň výše!

Narozdíl od běžné i dijonské hořčice první ingrediencí NENÍ voda - stačí na špičku nože!

Řízné hořčice z Francie

LP - Grilovací sezona
LP - Grilovací sezona

Božské balsamico na salát i dezerty

5 generací octařů, 100% přírodní proces, žádné chemické přidané látky, špičkové suroviny, zrání v sudech a nekompromisní přístup ke každému kroku výrobního procesu znamená naprosto unikátní produkt na konci - řemeslný ocet, který Vás překvapí svou lahodností!

Na gril (na marinování i saláty) vyzkoušejte Theo Essugbrauer - Kampot Pepper!

Na palubě jsou ale i ovocné varianty z borůvek, malin, hrušek, višní, švestek!

100% přírodní balsamico