
Jak grilovat snáze a lépe?
Nemusíte být šéf steakové restaurace jako David Kalina (U Tellerů, Mincovna, Tiskárna Jindřišská), stačí použít tajemství skvělého vaření - klíč je ve kvalitě ingrediencí!
Zvládnete to i Vy!
Pokud zvolíte správně, ingrediencí nepotřebujete moc, přesto výsledek bude i tak o poznání lepší!
Proč zvolit produkty La Plantation?
- o své koření se starají od semínka po zabalení
- dělají to s nadšením pro věc a skvělý pocit
- kvalita je u La Plantation až posedlostí
- odpovědnost k lidem i přírodě

Burgery, které budou legendou
Upřímně, v restauraci si dám burger málokdy - lepší většinou snadno zvládnu doma, naučím Vás to také!
- Houska - nelitujte housky za 20,- Kč - stavíte chuť, na molitanu dům ještě nikdy nikdo nepostavil!
- Maso - nemusíte za něj utratit půl výplaty, ale samozřejmě čím kvalitnější, tím lépe. V tomhle případě ale dobře poslouží kvalitnější BIO mleté hovězí, které máte vyzkoušené.
- Dochucení masa - solný květ a čerstvě mletý černý Kampotský pepř je samozřejmost, vyšvihnout to můžete zamícháním trochy pepřového rubu pro komplexnější chuť, velmi se osvědčilo i červené kari nebo Mekong Rub. Pro experty přidejte kuličky křupavého fermentovaného Kampotského pepře.
- Majonéza - na ochucení použijte některou z 13ti autentických omáček (stačí pár kapek), popř. zauzené mleté chilli.
- Slanina - opéct a na poslední chvilku před sundáním lehce zaprášit s Camp Fire Rub. Popř. cibuláda s javorovým sirupem, připravím Vám recept. Návykové!
- Zelenina - nenechávejte neochucenou - trocha olivového oleje, solného květu, Kampotského pepře a balzamiko octa udělá divy!
Na tyhle burgery se nezapomíná!
P.S. velice zvažte, komu tento burger připravíte! Obzvláště pokud vytuníte všechny vrstvy - existuje totiž vysoké riziko, že Vám dotyčný bude viset na plotě pokaždé, když zapálíte gril!
Steak je jak jízda na kole
Tohle nezapomenete, je to jednoduché jak facka a hned napoprvé budete hýkat nadšením!
Na steak často méně znamená lepší výsledek - černý Kampot do mlýnku (stačí po úpravě), fermentovaný křupavý Kampotský pepř na talíři (celý) ke každému soustu. Když solit tak nejjemnějším solným květem a když kořenit směsí koření, tak bombastickým pepřovým rubem (Great Taste 2023).
Jako přílohu grilovanou zeleninu (stačí černý Kampotský pepř, sůl a olivový olej) a zakysanou smetanu, zamíchat kapku autentické omáčky z Kambodže dle výběru (13 druhů).
NIKDY ŽÁDNÉ ráchání v marinádách, nebo nedej Bože vodních lázních s olejem a kořením - opravdu se to lepí a pálí!


Ryby - jemnost především
Co opravdu nechcete je suchá ryba bez chuti, s kořením z La Plantation a trochou šikovnosti se tragédii vyhnete obloukem a na Vaše ryby se bude stát fronta!
Fantastickou volbou na ryby která řeší vše je Citrus Mix - delikátní směs nejjemnější soli, černého Kampotského pepře a kafrové limetky.
K rybě zkuste majonézu s trochou hořčice se zeleným khmerským kari - s rybou jde skvěle dohromady!
Rybí závitky jsou TOP
Zdeněk Křížek mne naučil fantastické rybí závitky na gril - zelenina na jemné proužky a trocha kopru, pak už jen provázek. Neskutečně jednoduché a skvělé!
Kuře, které překvapí
Červené kuře je překonané!
Arzenál ingrediencí z La Plantation Vám dává hned několik možností jak zaujmout!
Jednou z možností je použít Green Pepper Rub, který se na kuře více než osvědčil (viz mé domácí video vpravo). Kuře zejména na rožni je šťavnaté jako nikdy a rub nechá jeho chuť krásně vyniknout! Co zbyde můžete použít do tortily!
Druhou možností je Citrus Mix, který se hodí také na ryby - jemnost kafrové limetky a Kampotského pepře je skvělou volbou i pro děti, ty naše jsou toho důkazem!
Nekompromisní produktové řady

Kampotský pepř a koření
Nejúžasnější paleta dechberoucích Kampotských pepřů, kterou můžete potkat. Degustační sada (máme velkou i malou) Vás pepřovým rájem provede včetně fermentovaných variant.
Proč vybrat zrovna La Plantation?
- špičková organická i BIO kvalita
- vlastní produkce i od malých farmářů
- pečlivá kontrola od semínka po zabalení
- maximální čerstvost - balíme na farmě
- závoz do Evropy každé dva měsíce
- největší výběr včetně dalších koření
BBQ ruby přímo na gril
V tomhle mám trochu prsty - když jsem třetím rokem dovážel tyto fantastické pepře z La Plantation, vnuknul jsem Guy a Nathalie myšlenku vytvořit koření přímo určené na gril. Výsledek je impozantní:
- maximální kvalita koření
- použít 1/4 proti běžnému
- minimum soli (solný květ <5%)
- multifunkční použití
4 druhy - Green Pepper, Mekong (asijský), Camp Fire (zauzený) a Cacao (uzený s kakaem).
Nejsou ředěné solí a cukrem, proto Vám vydrží stejně dlouho jak běžné 200g směsi na grilování!


Omáčky vaříme na farmě v Kambodži
Opět vynikají neobvykle intenzivní chutě díky použití čerstvých surovin a vaření přímo na farmě!
13 druhů, pálivé i nepálivé. Stačí trocha na talíř, do zakysané smetany na dip a nebo do majonézy do burgeru.
Autentické receptury obsahující ananas, mango, černý Kampotský pepř, zelený Kampotský pepř, tamarind nebo kurkumu.
Bez chemie - po otevření potřeba uchovat v lednici!
Farmářské hořčice z Francie
Jízda nekompromisních chutí pokračuje v domovině Guy a Nathalie, Francii. Maison Clarance je tradiční pěstitel hořčičného semínka, díky zpracování až po hořčici přímo na farmě posouváme chuť hořčice o úroveň výše!
- tradiční s kurkumou
- 3 Kampotské pepře
- khmerské bird chilli
- jemná se zeleným kari
- hrubozrnná s červeným kari
Narozdíl od běžné i dijonské hořčice první ingrediencí NENÍ voda - stačí na špičku nože!


Božské balsamico na salát i dezerty
5 generací octařů, 100% přírodní proces, žádné chemické přidané látky, špičkové suroviny, zrání v sudech a nekompromisní přístup ke každému kroku výrobního procesu znamená naprosto unikátní produkt na konci - řemeslný ocet, který Vás překvapí svou lahodností!
Na gril (na marinování i saláty) vyzkoušejte Theo Essugbrauer - Kampot Pepper!
Na palubě jsou ale i ovocné varianty z borůvek, malin, hrušek, višní, švestek!