Proč kvalitní koření
Jedinečnost pochopíte již u prvního zrnka!
Každý výrobní proces je pečlivě kontrolován, cílem je nejvyšší možná kvalita produktu.


Proč je Kampotský pepř tak výjimečný?
Světově unikátní geologické a klimatické podmínky regionu Kampot v Kambodži dávají vznik nejkvalitnějšímu pepři, který je oceňován již po několik staletí pro jedinečnou chuť i aroma.
Současní pěstitelé pepře čerpají ze zkušeností mnoha generací svých předků, aby ručně zpracovali každé zrnko a co nejlépe zachovali jeho unikátní vlastnosti a vysokou kvalitu.
Pepřem to u nás ale jen začáná - La Plantation je producentem několika desítek dalších špičkových koření!
Chráněný zeměpisným označením PGI
Kampotský pepř je od roku 2016 chráněným zeměpisným označením (PGI) - každý výrobce i produkt je tedy pečlivě kontrolován aby splňoval vysoké kvalitativní standardy finálního produktu, ale i principy udržitelného a ekologického zemědělství. Každé balení Kampotského pepře tak musí být označeno předepsaným způsobem.
Kampotský pepř a koření pěstujeme na farmě La Plantation vlastní, podporujeme ale také přes 70 místních farmářů a vykupujeme za férových podmínek pepř i další koření také od nich. Vše prochází výrobním procesem certifikovaným HACCP a splňuje potravinářské normy na které jsme zvyklí v Evropě.


Důraz na kvalitu je zde zcela neobvyklý
Přístup Guy a Nathalie je zcela odlišný od běžného producenta koření - tím, že pěstují nejlepší pepř na světě to pro ně pouze začíná. Pečlivě vypracované výrobní postupy a řada inovací jsou aplikovány i při výrobě několika desítek dalších koření, které dosahují podobně neobvyklé kvality. Např. u kurkumy je výsledek dokonce laboratorně měřitelný - obsah kurkuminu je 4x vyšší, než u kvalitní BIO kurkumy jiných značek.
Více o La PlantationDruhy Kampotského pepře

Černý kampotský pepř
Nejvíce známá podoba pepře. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci.
Více informací
Kampotský pepř červený
Vzácný a plně dozrálý pepř, plný fruktózy a ovocných tónu. Kampot je jím proslavený!
Více informací
Kampotský pepř bílý
Pravý bílý Kampotský pepř je loupaný z toho červeného, chuť je harmonická a sametově jemná.
Více informacíKampotský pepř La Plantation je držitelem mnoha významných ocenění
Shodou okolností také rodinnou firmu, jejíž přístup k podnikání a zpětné vazbě k lokalitě, místní komunitě, tradicím i životnímu prostředí mne jednoduše učarovaly a přesvědčily, že mám pustit uzdu své fantazii a realizovat svůj koníček dovozem jejich špičkového koření do České republiky. První odezva zákazníků byla podobná mé zkušenosti s jejich fermentovaným pepřem a tak zanedlouho vznikl projekt kampot.cz - zastoupení La Plantation v ČR.


Fermentace Kampotského pepře mu dává úplně jiný rozměr chutí
Inovativní podoba černého pepře fermentovaného v soli, kterou v La Plantation dotáhli k naprosté dokonalosti. Zelený pepř je fermentován v mořské soli ihned po sklizni tak aby si zachoval maximální čerstvost jednotlivých zrnek a vytvořil jedinečné a neopakovatelné aroma které u žádného sušeného pepře nenaleznete. Oblíbený u Michelinských kuchařů, včetně Radka Kašpárka a Field Restaurant. Bobulky pepře jsou jemné na skus ale přitom si zachovávají strukturu, po rozkousnutí následuje nevídaná exploze harmonických chutí pepře a soli. S pomocí fermentace připravujeme hned čtyři produkty z Kampotského a dlouhého pepře!
Kvalitního koření potřebujete jen zlomek co běžného
Pokud jste ochutnali pepř, kurkumu, zázvor, skořici či jiná koření z La Plantation, zjistili jste, že ho používáte mnohem méně, než je obvyklé. A to je přesně potvrzení toho, jak výjimečný produkt se v každém tubusu nalézá - množství látek majících na svědomí chuť je několikanásobně vyšší, než u průmyslově pěstovaných a zpracovávaných koření. My zkrátka nejedeme na objem, ale na maximální chuť a to bez kompromisu!
