O pepři

Pochopíte již u prvního zrnka!

Ruční selekce - Kampotský pepř

Proč je Kampotský pepř tak výjimečný?

Světově unikátní geologické a klimatické podmínky regionu Kampot v Kambodži dávají vznik nejkvalitnějšímu pepři, který je oceňován již po několik staletí pro jedinečnou chuť i aroma.

Současní pěstitelé pepře čerpají ze zkušeností mnoha generací svých předků, aby ručně zpracovali každé zrnko a co nejlépe zachovali jeho unikátní vlastnosti a vysokou kvalitu.

Kampotský pepř je od roku 2016 chráněným zeměpisným označením (PGI) - každý výrobce i produkt je tedy pečlivě kontrolován aby splňoval vysoké kvalitativní standardy finálního produktu ale i principy udržitelného a ekologického zemědělství. Každé balení Kampotského pepře tak musí být označeno tímto způsobem:

 logos

Kampotský pepř černý

Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného pepře se liší zralostí bobulí - červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce.

Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou ale zároveň velice delikátním aroma které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty. Kromě klasické podoby je dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř.

Vynikající k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a BBQ včetně tmavých omáček.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského černého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

Kampotský pepř černý

 tlacitko-zde-najdete-produkty-250px

Kampotský pepř červený

Skutečný Rolls Royce mezi pepři - jak vzácností tak svou kvalitou. Ta nejzralejší zrnka pepře jsou zrníčko po zrníčku pečlivě vybrána a sušena na slunci. Z červeného pepře je možné po namočení odstranit slupku a vznikne tak pepř bílý.

Není tak intenzivní jako pepř černý, překvapí však unikátní nasládlé až ovocné aroma které nikde jinde nenajdete. Vyváženost chuti a aromatického zážitku je skutečně jedinečná, nástup je pozvolný - to vše vytváří dlouho trvající  fenomenální zážitek.

Červený Kampotský pepř je jedinečný na zvěřině, kachně ale i vepřovém nebo hovězím mase, na dochucení salátů (doporučujeme zejména do dresinků) a zcela nové zážitky slibuje především v kombinaci se sladkými pokrmy, zejména dezerty a čokoládou.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského červeného pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

Kampotský pepř červený

tlacitko-zde-najdete-produkty-250px

Kampotský pepř bílý

Prochází nejdelším postupem výroby kdy jsou plně zralé červené bobule zbaveny slupky a poté sušeny několik dní na slunci. Pouze tak lze vyrobit vysoce kvalitní bílý pepř který je unikátní svou chutí i použitím. Časté předsudky ohledně neblahé chuti a aromatických vlastností bílého pepře vycházejí z produktů nízké kvality vycházející ze zpracování nezralých zelených bobulí.

Bílý Kampotský pepř má jemnou delikátní vůni, při opadání pálivosti se objevují jemné ovocné tóny. Velice jemný díky odstranění slupky a zpracování čistého jádra pepře - zvýrazňuje chuťové vlastnosti pokrmu bez nežádoucích chuťových interakcí. Pokud tedy chcete chuťově již vynikající pokrm učinit výjimečným, užijte právě bílý Kampotský pepř! Pro lepší porozumění ochutnejte kousek samotného kvalitního sýru, poté co jej následně ochutnáte s bílým pepřem mnohem více vynikne jeho chuť a setrvá po mnohem delší dobu.

Vynikající zejména do světlých omáček, k rybám, salátům, zelenině ale i jinde kde potřebujete podpořit již vytvořenou chuť Vašeho jídla bez jejího ovlivnění.

Kampotský pepř bílý 

tlacitko-zde-najdete-produkty-250px

Kampotský pepř fermentovaný

Inovativní podoba černého pepře fermentovaného v soli která spatřila světlo světa v La Plantation. Zelený pepř je fermentován v mořské soli ihned po sklizni tak aby si zachoval maximální čerstvost jednotlivých zrnek a vytvořil jedinečné a neopakovatelné aroma které u žádného sušeného pepře nenaleznete. Oblíbený u Michelinských kuchařů jako je Peter Sanchez-Iglesias, Michel Roux Jr., Tom Kerridge a další. Bobulky pepře jsou jemné na skus ale přitom si zachovávají strukturu, po rozkousnutí následuje nevídaná exploze harmonických chutí pepře a soli.

Fermentovaný pepř má poměrně jemný, komplexní a harmonický nástup s jemným ovocným až květinovým aroma. Je svěží a voňavý, pálivost je jemnější zato unikátní chuť přetrvává po dlouhou dobu. Na jazyku se Vám doslova roztančí nevídané ovocné citrusové tóny s komplexní vyváženou chutí doprovázené vůní medu.

Má mnoho nových a ještě více neobjevených použití, je geniální v jemných omáčkách, s citronem na rybě nebo jako zcela nečekaný condiment k dochucení hotových pokrmů.

Vyráběný pouze a jenom z toho nejkvalitnějšího černého Kampotského pepře z La Plantation.

Kampotský fermentovaný pepř

tlacitko-zde-najdete-produkty-250px