♦ Příprava: 10 min ♦ Doba pečení: 25 min ♦ Počet porcí: 4
Ingredience:
- 4 filety z tresky
- 250 ml kokosového mléka
- 1 stonek citronové trávy
- 2 lžíce galangalu
- 1 lžíce zeleného kari
- olivový olej
- slaný kampotský pepř
- směs hub (lišky, shitake a hlíva ústřičná)
- petržel
- kerblík
Postup:
Předehřejte troubu na 180°C.
Rozpůlte citrusový stonek trávy napůl a spolu s kokosovým mlékem, galangalem, zeleným kari, solí a černým kampotským pepřem dejte do pánve.
Jemně povařte kokosové mléko a nechte vše louhovat 10 minut. Vezměte velkou zapékací misku a vložte do ní tresku zakápnutou olivovým olejem.
Natřete tresku směsí kokosového mléka a vařte v troubě kolem 25 minut.
Mezitím rozpusťte větší lžíci másla v pánvi. Přidejte houby, dochuťte solí a černým pepřem a nechte pár minut zhnědnout na másle. Nasekejte několik petrželových listů a přidejte je ke konci vaření na houby.
Filet tresky servírujte na talíři zalitý trochou kokosové omáčky, ozdobený houbami, několika lístky kerblíku, posypaný trochou prášku galangalu a zrnky slaného pepře.
© La Plantation – Season Suppers