Treska s příchutí galangalu

♦ Příprava: 10 min  ♦ Doba pečení: 25 min  ♦ Počet porcí: 4

treska s galangalem02  treska s galangalem01  

Ingredience:

Postup:

Předehřejte troubu na 180°C.

Rozpůlte citrusový stonek trávy napůl a spolu s kokosovým mlékem, galangalem, zeleným kari, solí a černým kampotským pepřem dejte do pánve.

Jemně povařte kokosové mléko a nechte vše louhovat 10 minut. Vezměte velkou zapékací misku a vložte do ní tresku zakápnutou olivovým olejem.

Natřete tresku směsí kokosového mléka a vařte v troubě kolem 25 minut.

Mezitím rozpusťte větší lžíci másla v pánvi. Přidejte houby, dochuťte solí a černým pepřem a nechte pár minut zhnědnout na másle. Nasekejte několik petrželových listů a přidejte je ke konci vaření na houby. 

Filet tresky servírujte na talíři zalitý trochou kokosové omáčky, ozdobený houbami, několika lístky kerblíku, posypaný trochou prášku galangalu a zrnky slaného pepře.

 

 

© La Plantation – Season Suppers