Kozí sýr a tartin z fíků

♦ Příprava: 5 min  ♦ Čas na vaření: 5 min  ♦ Porce: 1

kozi syr s fiky02  kozi syr a tartin s fiky01

Ingredience:

  • fíky
  • kozí sýr, nebo jiný krémový kozí sýr (Chavroux styl)
  • 1 šalotka
  • žampiony
  • kváskový chléb
  • jarní cibulka
  • leather of long pepper (chips z dlouhého pepře)
  • dýňová semínka
  • med
  • slané máslo

Postup:

Širší plátek chleba potřete trochou olivového oleje a pečte v troubě po dobu 5 minut. Fíky nakrájejte na čtvrtiny, jarní cibulku na jemno šalotku. Dejte stranou.

Mezitím v misce smíchejte kozí sýr s černým kampotským pepřem a lžičkou medu. Nasekanou šalotku na mírném ohni osmahněte do zlatova s olivovým olejem. Přidejte trochu balzamikového octa a lžíci medu, dobře promíchejte a sundejte z ohně.

Houby nakrájejte na plátky a osmažte je v pánvi na slaném máslem. Posypte kampotskou solí a pepřem.

Jakmile je chléb opečený, vyjměte ho z trouby a na vrch rozložte směs medu s kozím sýrem. Přidejte několik fíků, žampionů, křupavé šalotky, dýňových semínek a jarní cibulky.

Jemně rozdrťte trochu chipsů z dlouhého pepře a posypte jím toast.

© La Plantation – Season Suppers