♦ Příprava: 5 min ♦ Čas na vaření: 5 min ♦ Porce: 1
Ingredience:
- fíky
- kozí sýr, nebo jiný krémový kozí sýr (Chavroux styl)
- 1 šalotka
- žampiony
- kváskový chléb
- jarní cibulka
- leather of long pepper (chips z dlouhého pepře)
- dýňová semínka
- med
- slané máslo
Postup:
Širší plátek chleba potřete trochou olivového oleje a pečte v troubě po dobu 5 minut. Fíky nakrájejte na čtvrtiny, jarní cibulku na jemno šalotku. Dejte stranou.
Mezitím v misce smíchejte kozí sýr s černým kampotským pepřem a lžičkou medu. Nasekanou šalotku na mírném ohni osmahněte do zlatova s olivovým olejem. Přidejte trochu balzamikového octa a lžíci medu, dobře promíchejte a sundejte z ohně.
Houby nakrájejte na plátky a osmažte je v pánvi na slaném máslem. Posypte kampotskou solí a pepřem.
Jakmile je chléb opečený, vyjměte ho z trouby a na vrch rozložte směs medu s kozím sýrem. Přidejte několik fíků, žampionů, křupavé šalotky, dýňových semínek a jarní cibulky.
Jemně rozdrťte trochu chipsů z dlouhého pepře a posypte jím toast.
© La Plantation – Season Suppers