Galangal

Nejprodávanější

Galangal 50g
Galangal 50g
Skladem
Kód: GALPW50RP
 
349 Kč
galangal powder 50g tube
Galangal 50g tubus
Do 14 dnů
Kód: GALPW50TU
 
319 Kč
galanga petals 25g (4)
Herbal Tea Galangal 25g
Skladem
Kód: GALSL25RP
 
249 Kč
3 položek celkem
Galangal 50g
349 Kč

Koření podobné zázvoru s charakteristickou vůní, používané především v thajské kuchyni. Vyzkoušejte, jak dodat Vašemu jídlu originální nádech Asie!

Kód: GALPW50RP
galangal powder 50g tube
319 Kč

Koření podobné zázvoru s charakteristickou vůní, používané především v Thajské kuchyni. Vyzkoušejte, jak dodat Vašemu jídlu originální nádech Asie! Balení v praktickém tubusu.

Kód: GALPW50TU
galanga petals 25g (4)
249 Kč

Bylinný čaj z galangalu - charakteristická chuť příbuzná zázvoru, vůně asijské kuchyně a intenzivní hřejivost. Samozřejmě lze kombinovat s kurkumou i zázvorem.

Kód: GALSL25RP

Galangal

Ke galangalu, koření typickému pro asijskou kuchyni, si v našich krajích kuchaři teprve hledají cestu. Tato rostlina, v našich krajích často nazývaná také galgán, kalkán nebo siamský zázvor, již na první pohled nezapře svou příbuznost s mnohem rozšířenějšími potravinami jako třeba zázvorem nebo kurkumou. Kromě typického kořenovitého vzhledu spojuje tyto potraviny také skvělá, výrazná chuť a jejich blahodárný vliv na lidský organismus.

Použití galangalu

Galangal lze používat jak samostatně, tak (podobně jako kurkumu) jako součást kořenících směsí. Ačkoliv vzhledem je se zázvorem téměř zaměnitelný, o chuti se totéž říct nedá - zatímco zázvor je charakteristický svou štiplavostí, galangal má nasládlou, citrusovou avšak charakteristickou chuť. I zpracování se liší - galangal je oproti zázvoru o poznání tvrdší a spíše než strouhat doporučujeme krájet ho na tenké plátky. Skvěle se hodí do thajských a malajských pokrmů s kokosovým mlékem, hovězím masem nebo zeleninou. Historicky mu byly připisovány i afrodiziakální účinky a prokazatelně pomáhá trávení, roztahuje cévy a má mírně protizánětlivý účinek, proto ho můžete kromě kořenících směsí najít i ve směsích čajových.