Pošírované hrušky s kořením

♦ Příprava: 5 min  ♦ Čas na vaření: 45 min  ♦ Porce: 4

posirovana hruska02  posirovana hruska01

Ingredience:

  • 4 hrušky
  • kůra z 1 pomeranče
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička dehydrovaného zeleného Kampotského pepře
  • 3 lžíce práškového cukru
  • 250 ml červeného vína
  • řecký jogurt
  • plátky mandlí

Postup:

Nalijeme víno do hrnce. Přidáme oloupanou a najemno nakrájenou pomerančovou kůru, cukr, mletou skořici a zázvor a okolo 10 kuliček dehydrovaného zeleného Kampotského pepře. Umístíme na mírný oheň. 

Oloupeme hrušky, odstraníme jádra a v hrnci je vaříme přikryté 30 minut. 

Pravidelně je otáčejte, dokud není omáčka zredukovaná. Uvařené hrušky poznáte podle toho, že špička nože do nich snadno zajede.

Servírujeme se zbývající omáčkou, trochou řeckého jogurtu a plátky mandlí.

Tip: Pokud nechcete použít víno, můžete pošírovat hrušky v sirupu z 250 ml vody a 4 lžic cukru. Můžete si také pohrát s příchutí přidáním trochy vanilky a citronové šťávy.

© La Plantation – Season Suppers