La Plantation

Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices

  Příprava: 5 min

Ingredience na
4
porceporciporcí:

  • 4

    hrušky

  • kůra z 1 pomeranče

  • 1lžička

    mleté skořice

  • 1lžička

    mletého zázvoru

  • 1lžička

    dehydrovaného zeleného Kampotského pepře

  • 3lžíce

    práškového cukru

  • 250ml

    červeného vína

  • řecký jogurt

  • plátky mandlí


Postup:

  1. Nalijeme víno do hrnce. Přidáme oloupanou a najemno nakrájenou pomerančovou kůru, cukr, mletou skořici a zázvor a okolo 10 kuliček dehydrovaného zeleného Kampotského pepře. Umístíme na mírný oheň.
  2. Oloupeme hrušky, odstraníme jádra a v hrnci je vaříme přikryté 30 minut.
  3. Pravidelně je otáčejte, dokud není omáčka zredukovaná. Uvařené hrušky poznáte podle toho, že špička nože do nich snadno zajede.
  4. Servírujeme se zbývající omáčkou, trochou řeckého jogurtu a plátky mandlí.
  5. Tip: Pokud nechcete použít víno, můžete pošírovat hrušky v sirupu z 250 ml vody a 4 lžic cukru. Můžete si také pohrát s příchutí přidáním trochy vanilky a citronové šťávy.

Nakupte si přímo na našem e-shopu

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit