Plněné banánové muffiny se skořicí a arašídovým máslem

♦ Příprava: 10 min  ♦ Doba pečení: 20 min  ♦ Počet porcí: 6

bananove-muffiny

Ingredience:

SUCHÉ INGREDIENCE

  • 160 g mouky
  • 60 g mandlového prášku
  • 1 prášek do pečiva
  • 30 g kokosového cukru
  • 1,5 lžičky mleté skořice

MOKRÉ INGREDIENCE

  • 30 g javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g hroznového oleje
  • 2 zralé banány
  • 2 vejce
  • 3 - 4 lžíce arašídového másla

TOPPING

  •  ovesné vločky
  • pekanové ořechy, vlašské ořechy 

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C.

Nastříhejte pečící papír na čtverce k vytvoření košíčků na muffiny. Vymažte si formu na pečení muffinů a přitlačte čtverce do otvorů a vytvořte tak košíčky pro muffiny (k lepšímu vtlačení pečícího papíru do formy si můžete pomoci se skleničkou podobných rozměrů).

V misce smíchejte všechny suché suroviny: mouku, mandlový prášek, prášek do pečiva, kokosový cukr, mletou skořici a špetku soli, a dejte stranou.

V další misce skombinujte všechny mokré přísady. Rozmačkejte banány, přidejte hroznový cukr, javorový sirup a vanilkový extrakt.

Suchou směs prosejte do mokré směsi za pomocí síta. Míchejte gumovou špachtlí, dokud se vše nespojí.

Těsto přelijte do formy na muffiny. Plňte jen do 3/4, posypte špetkou ovesných vloček, skořice a kokosového cukru dle chuti. Pečte 5 minut při 200 °C. Snižte teplotu na 170 °C a pečte dalších 15 minut, dokud se na vidličku nebo špejli při zkoušení těsto nelepí.

Do zdobícího sáčku dejte několik polévkových lžic arašídového másla, vložte špičku sáčku do horní části muffinu a vstříkněte do něj náplň. Navrch dejte pár pekanových ořechů či jiných ořechů dle chuti.

bananove-muffiny2