O nás

O nás a projektu s tím nejvoňavějším kořením z Kambodži

Je malá rodinná firma, naše historie sahá až do roku 1994 - blížíme se 30ti letému výročí založení!

Kampot
Kampot

Od mala jsem stál po boku svého otce a obdivoval jeho schopnost z prázdného listu papíru vytvořit něco mimořádného.

Ne vždy byl k němu osud přívětivý, nikdy však neslevil z toho, že pod kvalitu svých produktů a služeb zákazníkům s hrdostí připojil jméno naší rodiny a každému se mohl i po letech podívat do očí. Někteří z jeho zákazníků jsou díky tomu rodinnými přáteli již přes dvacet let a já se ho v mnohém již přes deset let snažím následovat.

Proč Kampotský pepř a koření?

Gastronomie, vaření a grilování jsou pro mne koníčkem již mnoho let. Tuto zálibu se mi podařilo propojit s podnikáním díky náhodě, tak jak to v životě někdy bývá. Po ochutnání malé zkumavky s fermentovaným pepřem jsem si jej chtěl koupit znovu a zjistil, že se skutečně nikde v blízkosti nedá sehnat. Díky tomu jsem se rozhodl kontaktovat přímo pěstitele pepře v Kambodži a zároveň farmu, kde tento jedinečný fermentovaný pepř vznikl.

Kampot
Kampot

Nadšení farmářů z Kambodže mě nadchlo k tomu, dovézt toto jedinečné koření i do ČR

Shodou okolností také rodinnou firmu, jejíž přístup k podnikání a zpětné vazbě k lokalitě, místní komunitě, tradicím i životnímu prostředí mne jednoduše učarovaly a přesvědčily, že mám pustit uzdu své fantazii a realizovat svůj koníček dovozem jejich špičkového koření do České republiky. První odezva zákazníků byla podobná mé zkušenosti s jejich fermentovaným pepřem a tak zanedlouho vznikl projekt kampot.cz - zastoupení La Plantation v ČR.

Více o našich farmářích

A jak se Kampot.cz vyvíjel v čase?

1994

Můj otec zakládá svoji vlastní společnost, která funguje dodnes.

1996

Mé první zapamatovatelné zážitky z cestování a řecké kuchyně.

2002

Z Chodska se přesouvám za studiem architektury do Prahy a začínám si sám vařit. Dvouplotýnkový vařič a Strahov.

2006

František Kšána starší se synem mne poprvé učí poznat kvalitní maso a správně s ním pracovat.

2012

Svou manželku balím na telecí líčka na červeném víně od Františka Kšány, recept od Z. Pohlreicha, dvouplotýnkový vařič, koleje Jarov.

2018

Konečně vlastní zahrada a terasa s grilem, kde začínám realizovat svou lásku ke grilování naplno.

2019

Objev Kampotského pepře, jeho nezapomenutelné vůně a chuti a hledání jeho původu.

2020

Založení projektu kampot.cz jako přímého zastoupení farmy La Plantation, zahájení dovozu toho nejkvalitnějšího koření z Kampotu.

Kampot

Děti pepře

Stejně jako majitelé La Plantation vidíme neobvyklý přesah projektu pro místní komunitu jako přidanou hodnotu, které se chceme cíleně věnovat. Jením z cílů je místní základní škola, pro kterou vznikla nadace Les Écoles de La Plantation, ve spolupráci s ní pak pomáháme i my přes Nadační fond Děti pepře. Pomoc je formou jednorázových sbírek, ale nově také celoročně možností přispět na Děti pepře v košíku našeho e-shopu. Garantem sbírky je Znesnáze21. Cílem je zlepšit podmínky za jakých mohou místní děti získat základní vzdělání a umožnit jim vyšší stupeň vzdělávání.

To mě zajímá

Proč kvalitní koření?

Zážitek z vaření je pozitivní emoce, kterou můžeme umocnit nejen vizuální stránkou jídla, ale především jeho chutí a vůní. Kromě základních surovin a kuchařských technik má náš pozitivní zážitek na svědomí koření, kde logicky s jeho vyšší kvalitou vyniká celé jídlo a náš zážitek z něj je ještě intenzivnější. Ať strávíte jeho přípravou 15 minut a nebo několik hodin, kvalitní koření Vám vždy dopomůže ke skvělému zážitku z něj. Nemluvě o pozitivních zdravotních účincích mnoha koření, resp. jejich složek (piperin, kurkumin atd.), které se rovněž umocňují s jeho kvalitou.

To mě zajímá
Kampot