♦ Příprava: 10 min ♦ Doba vaření: 40 min ♦ Počet porcí: 4
Ingredience:
- 4 oloupané mrkve
- 1 květák
- 2 červené papriky
- 2 stroužky česneku
- 5 cm strouhaného zázvoru
- 3 lžíce Khmerského červeného kari
- 2 lžíce římského kmínu
- 1 - 2 Red bird pepper
- 400 ml kokosového mléka
- 400 g konzervovaných rajčat
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 100 g mraženého hrášku
- 100 g listů čerstvého špenátu
- šťáva z půlky citronu
- koriandr
Podávejte s rýží.
Postup:
Předehřejte troubu na 210 °C.
Nakrájejte květák na růžičky a dejte na plech. Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte stranou. Oloupané mrkve a papriky nakrájejte na 2,5 cm proužky, dejte na druhý plech, pokapejte olejem a přidejte 2 lžíce kmínu, sůl a pepř. Pečte v troubě okolo 30 až 40 minut, každých 10 minut zeleninu kontrolujte a promíchejte.
V hluboké a široké pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte strouhaný zázvor se strouhaným česnekem a pár minut opatrně vařte bez připálení. Dochuťte Khmerským červeným kari, bird pepper a dobře promíchejte. Přidejte rajčatový protlak, konzervovaná rajčata a kokosové mléko. Vše přiveďte k varu a nechte povařit 40 minut. Čím déle se kari vaří, tím více se uvolňuje jeho chuť.
Jakmile zelenina zezlatoví a je upečena, vyndejte ji z trouby.
Přidejte šťávu z půlky citronu do kari, mražený hrášek a čerstvý špenát. Povařte další 2 minuty, aby hrášek rozmrzl.