La Plantation

Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices

  Příprava: 10 min

Ingredience na
4
porceporciporcí:

  • 600g

    cherry rajčat

  • 4

    cibule šalotky

  • 1

    palice česneku

  • 2lžíce

    tymiánu

  • 4

    větvičky čerstvé bazalky

  • 4lžíce

    parmezánu

  • 500ml

    zeleninového vývaru

  • kokosové mléko

  • olivový olej

  • fermentovaný kampotský pepř


Postup:

  1. Předehřejte troubu na 210°C. Připravte si pekáč, který pokryjete pečícím papírem. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte (podélně na polovinu). Umistěte cherry rajčátka na pečící papír, společně se šalotkou a česnekem. Lehce pokapejte olivovým olejem, posypte tymiánem, solí a pepřem a pečte cca 35 minut.
  2. Mezitím si připravte zeleninový vývar. Jakmile jsou rajčata upečena, vyndejte je z trouby a vše přendejte do mixéru. Přidejte pár listů bazalky, nastrouhaný parmezán, trochu zeleninového vývaru, kokosové mléko a mixujte dokud nezískáte krémovou texturu.
  3. V troubě opečte pár krajíců chleba pokapaných olejem.
  4. Ochutnejte a okořeňte, případně přidejte více zeleninového vývaru pro jemnější konzistenci. Vyndejte chléb z trouby. Polévku servírujte zakápnutou trochou olivového oleje, posypanou fermentovaným pepřem s lístky bazalky.
  5. Tip: K doladění polévky můžete přidat koupené či domácí pesto a dochutit opečenými piniovými oříšky a krutony. Můžete také potřít krajíc chleba syrovým česnekem, pokrýt plátkem tvrdého sýru (Gruyere), nechte opéct, dokud se sýr nerozpustí a chléb je opečený. Servírujte přímo v polévce.

Nakupte si přímo na našem e-shopu

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit