♦ Příprava: 5 min ♦ Doba odpočinku: 1 den ♦ Sklenice: 1
Ingredience:
- 200 g sýru Feta
- 2 lžíce provensálského koření
- 5-6 listů šalvěje
- 5 ks dlouhého fermentovaného Kampotského pepře
- extra panenský olivový olej
Postup:
Nakrájejte Fetu na malé kostičky, přemístěte do sklenice.
Povařte minutu listy šalvěje, vyjměte je z vody a pečlivě je osušte kuchyňskou utěrkou. Poté listy šalvěje spolu s provensálskými bylinkami a dlouhým soleným kampotským pepřem přidejte do sklenice.
Nalijte olivový olej do sklenice s feta sýrem dokud kousky sýru nebudou zcela zakryté. Dobře promíchejte a nechte v ledničce na pár dní, než se chuť pořádně rozvine. Marinovaná feta může být skladována několik měsíců... Tedy pokud odolá Vašim nájezdům :-)
© La Plantation – Season Suppers