♦ Příprava: 15 min ♦ Čas na vaření: 15 min ♦ Porce: 12 ks
Ingredience:
- 150 g másla
- 80 g krystalového cukru
- 80 g hnědého cukru
- 230 g mouky
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 120 g tmavé čokolády (70 %)
- špetka soli
- 2 lžičky červeného kampotského pepře
Postup:
Ve větší misce nebo kuchyňském mixéru s plochým šlehačem vyšlehejte máslo s cukrem a špetkou soli, dokud nebude máslo hladké a nadýchané. Mezitím umelte červený kampotský pepř, přidejte ho k máslu spolu s vejcem a vanilkovým extraktem a důkladně promíchejte.
V další misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodou a prosejte je do mixéru k máslu dokud se nezačne tvořit těsto. Nakrájejte tmavou čokoládu na kousky a dejte do těsta.
Těsto na sušenky nechte slehnout na pár hodin až den v ledničce.
Předehřejte troubu na 180°C.
Rozdělte těsto na 60g porce a vytvarujte placičky. Umístěte je na plech na pečení, tak aby měly dostatek místa při pečení. Pečte 12 minut do zhnědnutí. Jakmile budou sušenky upečeny, vyjměte je z trouby a nechte zchladnout. V případě chuti můžete posypat kampotskou solí.
TIP: Pokud máte malé koláčové kroužky, můžete do nich umístit těsto na sušenky pro docílení perfektního tvaru. Doporučujeme péct pouze 6 sušenek najednou.
© La Plantation – Season Suppers