♦ Příprava: 10 min ♦ Doba vaření: 0 min ♦ Počet porcí: 1
Ingredience:
- 80 ml ginu
- 1 červený grep
- 1 limetka
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu
- 2 lžičky cukrového sirupu
- tonik
- 2 květy Butterfly Pea Flower
- 10 cl vody
- kostky ledu
Postup:
Květy Butterfly Pea Flower zalijte 20 cl vroucí vody a nechte několik minut louhovat. Vymačkejte šťávu z jednoho grapefruitu a jedné limetky.
V mixéru rozmixujte/rozdrťte kostky ledu.
Gin nalijte do předem vychlazené sklenice (v mrazáku, za pomoci ledu). Do čerstvě vymačkané grapefruitové šťávy přidejte čajovou lžičku cukrového sirupu a zamíchejte lžící.
Sklenici naplňte do 3/4 drceným ledem. Vyndejte květy Butterfly Pea Flower a vylouhovanou modrou tekutinu nalijte do sklenice až po okraj.
Pokud nemáte sirup z třtinového cukru, můžete použít normální třtinový cukr a dobře ho rozmíchat s grapefruitovým džusem.