Pečená feta s medem

♦ Příprava: 5 min  ♦ Čas na vaření: 20 min  ♦ Porce: 2

feta s medem01

Ingredience:

  • 1 ks sýr feta
  • 2 listy Filo *
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička sezamových semínek
  • olivový olej na potření
  • pepř dlouhý červený 

Postup:

Předehřejte troubu na 180°C.

Opečte sezamová semínka na pánvi po dobu 2-3 minut. Rozložte filo list a potřete ho olivovým olejem, ujistěte se, že jste pokryli celý list.

Vložte sýr feta do filo listu, přeložte strany a sýr do listu zabalte. Potřete olivovým olejem a vložte do pekáče, skládanou stranou směrem dolů. Ideální je péct na pečicím papíru.

Pečte asi 20 minut.

Vyjměte z trouby a pokapejte medem a sezamovými semínky.

Vezměte 1 nebo 2 dlouhé červené pepře a nakrájejte je na tenké plátky. Poklaďte na sýr Feta a servírujte za tepla.

* Filo nebo též Phyllo je tenké nekvašené těsto k výrobě pečiva (baklava, börek). Pečivo se tvoří vrstvením filo listů, které se potřou olejem či máslem a upečou se. Jako náhradu lze samozřejmě použít klasické listové těsto.

© La Plantation – Season Suppers