Feta je nejznámějším sýrem v Řecku. Je vynikajícím zdrojem vápníku a díky své nezaměnitelné, příjemně pikantní chuti si tento sýr získal oblibu po celém světě. Připravovat jej můžete na několik způsobů. My jej milujeme v pečené, jemně nasládlé verzi. Netradiční kombinace chutí, která Vás ohromí.

👨‍🍳Doba přípravy🕘25 min!

📝Recept pro Vás připravili ➡ @Seasonsuppers a @laplantationfairspices

Ingredience na
2
porceporciporcí:

  • 1

    ks sýr feta

  • 2

    listy Filo *

  • 2lžíce

    medu

  • 1lžička

    sezamových semínek

  • olivový olej na potření

  • pepř dlouhý červený


Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Opečte sezamová semínka na pánvi po dobu 2-3 minut. Rozložte filo list a potřete ho olivovým olejem, ujistěte se, že jste pokryli celý list.
  3. Vložte sýr feta do filo listu, přeložte strany a sýr do listu zabalte. Potřete olivovým olejem a vložte do pekáče, skládanou stranou směrem dolů. Ideální je péct na pečicím papíru.
  4. Pečte asi 20 minut.
  5. Vyjměte z trouby a pokapejte medem a sezamovými semínky.
  6. Vezměte 1 nebo 2 dlouhé červené pepře a nakrájejte je na tenké plátky. Poklaďte na sýr Feta a servírujte za tepla.
  7. * Filo nebo též Phyllo je tenké nekvašené těsto k výrobě pečiva (baklava, börek). Pečivo se tvoří vrstvením filo listů, které se potřou olejem či máslem a upečou se. Jako náhradu lze samozřejmě použít klasické listové těsto.

Jedině na našem e-shopu!

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit