Datlová kaše s kardamomem

♦ Příprava: 5 min  ♦ Doba vaření: 20 min  ♦ Počet porcí: 1

datlova kase 01  datlova kase02

 Ingredience:

  • 30 g ovesných vloček
  • 1 banán
  • 170 ml plnotučného či ovesného mléka
  • 180 ml vody
  • 3 čerstvé datle
  • 1 lžička pistácií
  • 1 lžička mletého kardamomu

Postup:

Vypeckujte datle a nasekejte je na jemno. Nakrájejte 2/3 banánu a odložte stranou. Nakrájené datle spolu s banánem a mletým kardamomem dejte do hrnce a přidejte 180 ml vroucí vody. Vařte na mírné teplotě, dokud směs nezhoustne a struktura nebude téměř hladká, kolem 10 minut.

Zatímco se směs banánu s datlemi vaří, namočte ovesné vločky na několik minut do mléka.

Jakmile je směs hotová, přidejte do hrnce mléko a ovesné vločky, přiveďte k mírnému varu a za stálého míchání vařte kolem 10 až 15 minut, dokud ovesné vločky nezměknou. 

Kaši servírujte v misce s trochou nakrájeného banánu na plátky, nasekaných datlí a pistáciemi.

Tip: Chcete-li změnit příchuť, můžete místo kardamomu použít skořici.

© La Plantation – Season Suppers