♦ Příprava: 5 min ♦ Čas na vaření: 0 min ♦ Porce: 2
Ingredience:
- 3 pomeranče
- pistácie
- listy máty
- 200 ml smetany ke šlehání 30%
- pomerančový květ
- 2 lžíce moučkového cukru
- Pearls of long pepper (perličky z dlouhého pepře)
Postup:
Pomeranče oloupejte a nakrájejte na tenké plátky a umístěte je na talíř. Pokud se Vám nezdají dostatečně sladké, jemně je pocukrujte moučkovým cukrem.
Nasekejte pár lístků máty.
Do mísy kuchyňského robota nebo elektrického mixéru dejte chladnou smetanu, 2 lžičky pomerančového květu a lžíci moučkového cukru a několik minut mixujte, dokud nezískáte nadýchanou konzistenci. Podle chuti přidejte více pomerančového květu.
Naplňte šlehačkou pipetovací sáček. Pokud žádný nemáte použijte silnější sáček, z kterého odstřihnete roh.
Šlehačku naneste na pomerančové carpaccio, přidejte nasekané listy máty, pistácie a zakončete několika perličkami dlouhého pepře.
Tip: K úspěšnému vyšlehání šlehačky, umistěte mísu kuchyňského robota před použitím do mrazáku na cca 10 minut.
© La Plantation – Season Suppers