Pomerančové carpaccio a šlehačka z pomerančových květů

♦ Příprava: 5 min  ♦ Čas na vaření: 0 min  ♦ Porce: 2

pomerancove carpaccio02  pomerancove carpaccio01   

 Ingredience:

  • 3 pomeranče
  • pistácie
  • listy máty
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
  • pomerančový květ
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • Pearls of long pepper (perličky z dlouhého pepře)

Postup:

Pomeranče oloupejte a nakrájejte na tenké plátky a umístěte je na talíř. Pokud se Vám nezdají dostatečně sladké, jemně je pocukrujte moučkovým cukrem.

Nasekejte pár lístků máty.

Do mísy kuchyňského robota nebo elektrického mixéru dejte chladnou smetanu, 2 lžičky pomerančového květu a lžíci moučkového cukru a několik minut mixujte, dokud nezískáte nadýchanou konzistenci. Podle chuti přidejte více pomerančového květu.

Naplňte šlehačkou pipetovací sáček. Pokud žádný nemáte použijte silnější sáček, z kterého odstřihnete roh.

Šlehačku naneste na pomerančové carpaccio, přidejte nasekané listy máty, pistácie a zakončete několika perličkami dlouhého pepře.

Tip: K úspěšnému vyšlehání šlehačky, umistěte mísu kuchyňského robota před použitím do mrazáku na cca 10 minut. 

© La Plantation – Season Suppers