♦ Příprava: 10 min ♦ Doba vaření: 35 min ♦ Počet porcí: 2
Ingredience:
- 1 velká žlutá cibule
- 2 červené papriky
- 1 zelená paprika
- 1 plechovka rajčat v konzervě
- 2 - 3 vejce
- rozdrobená feta
- citronová šťáva
- koriandr
- jarní cibulka
- sweet long chilli power (sladké chilli)
- mletý černý kampotský pepř
Příloha pita chléb či bílý chléb
Postup:
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte zhnědnout pár minut. Papriky nakrájejte na plátky a spolu s dvěma lžičkami sladkého chilli, solí a pepřem přidejte na pánev. Vařte kolem 20 minut, dokud papriky nezměknou.
Přidejte pokrájená rajčata z konzervy včetně jejich šťávy, koriandr a citronovou šťávou. Míchejte a nechte přijít k varu, snižte teplotu a vařte 5 minut. V omáčce vytvořte 2 až 3 jamky, podle počtu použitých vajec, a rozklepněte do nich vejce. Vařte je dalších 5 - 8 minut, dokud nejsou hotová.
Dochuťte solí, pepřem, dle preferencí přidejte více sladkého chilli. Posypte rozdrobenou fetou, nasekanou jarní cibulkou a koriandrem. Podávejte s pita chlebem nebo grilovaným chlebem.
Tip: Tento recept je chytrý a snadný způsob, jak využít zbytky v lednici. Můžete použít různé druhy zeleniny, jako je špenát, lilek, chřest, fazole apod.
© La Plantation – Season Suppers