Podzimní křupavý kadeřávkový salát

♦ Příprava: 15 min  ♦ Doba vaření: 15 min  ♦ Počet porcí: 6

krupavy-kaderavek  krupavy-kaderavek2

Ingredience:

  • 6 plátků prosciutta
  • 300 g salátu kadeřávek
  • 2 jablka gala / medová
  • semínka z 1 granátového jablka
  • 200 g rozdrobeného sýru Feta
  • 3 lžíce dýňových semínek
  • 400 g scezené cizrny
  • 2 lžičky smoky mix
  • 30 g olivového oleje

ZÁLIVKA

  • 30 g olivového oleje
  • 1 nakrájená šalotka
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce fíkové marmelády
  • Kampotský černý pepř

 Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem.

Na jedné straně plechu smíchejte dýňová semínka, olivový olej, smoky mix, scezenou cizrnu, špetku soli a černého pepře. Na druhou stranu rozložte plátky prosciutta. Vložte do trouby a pečte 10 až 15 minut, nebo dokud nebudou dýňová semínka a cizrna opečená a prosciutto křupavé.

Mezitím ve větší salátové misce smíchejte salát kadeřávek, plátky jablek a semínka granátového jablka.

K výrobě zálivky použijte olivový olej, jablečný ocet, nakrájenou šalotku a fíkový džem. Okořeňte solí a černým pepřem.

Zálivku nalijte na salát a promíchejte. Na závěr salát posypte opečenou cizrnou, dýňovými semínky, prosciuttem a rozdrobeným sýrem feta.