Hřebenatky s citrusy

♦ Příprava: 15 min  ♦ Čas na vaření: 5 min  ♦ Porce: 4

scallops s citrusy02_1  scallops s citrusy01_1    

Ingredience:

  • 12 hřebenatek (mušle sv. Jakuba)
  • 50 g másla
  • kůra z 1/2 pomeranče
  • kůra z 1 citronu
  • 1/2 lžičky kůry z grapefruitu
  • 1 lžička medu
  • kerblík
  • bílý a černý Kampotský pepř
  • čočka
  • kmín

Postup:

Kůru z 1 citronu, poloviny pomeranče a 1/2 lžičky grapefruitu spolu s bílým pepřem rozdrtíme v hmoždíři, případně je rozemeleme, a promícháme.

Uvaříme čočku dle doporučené doby.

V pánvi rozpustíme máslo, smícháme s medem, šťávou z citronu a kůrou z citrusů. Přidáme čerstvě namletý bílý Kampotský pepř a pár minut ohřejeme na mírném ohni. Dáváme pozor, aby máslo nezhnědlo. Přidáme hřebenatky na pánev a povaříme je pár minut z každé strany v citrusovém másle.

Jakmile je čočka uvařená, přidáme lžící kmínu a trochu másla, soli a černý Kampotský pepř. Mušle sv. Jakuba naaranžujeme na lůžko čočky s kmínem. Pokapeme citrusovým máslem a přidáme navrch trochu zbylé citrusové kůry a pár listů kerblíku. Dokončíme trochou čerstvě mletého bílého pepře.

Tip: Požádejte obchodníka s rybami, zda nemá mušle, a použijte je k servírování.

© La Plantation – Season Suppers