Články

Grilovací sezona 2025 - posuňte se v chuti výš!

Jak grilovat snáze a lépe?

Nemusíte být šéf steakové restaurace jako David Kalina (U Tellerů, Mincovna, Tiskárna Jindřišská), stačí použít tajemství skvělého vaření - klíč je ve kvalitě ingrediencí! 

Zvládnete to i Vy!

Pokud zvolíte správně, ingrediencí nepotřebujete moc, přesto výsledek bude i tak o poznání lepší!

Proč zvolit produkty La Plantation?

  • o své koření se starají od semínka po zabalení
  • dělají to s nadšením pro věc a skvělý pocit
  • kvalita je u La Plantation až posedlostí
  • odpovědnost k lidem i přírodě
LP - Grilovací sezona A/B
LP - Grilovací sezona A/B

Burgery, které budou legendou

Upřímně, v restauraci si dám burger málokdy - lepší většinou snadno zvládnu doma, naučím Vás to také!

Na tyhle burgery se nezapomíná!

Náš výběr

LP - Grilovací sezona A/B

BBQ ruby přímo na gril

I šéfové TOP českých restaurací jako je Radek David jsou nadšeni nad tímto konceptem - grilovací koření s minimem soli, pouze ze špičkových ingrediencí!

  • maximální kvalita koření
  • použít 1/4 proti běžnému
  • minimum soli (solný květ <5%)
  • multifunkční použití

Nejsou ředěné solí a cukrem za účelem nižší cenyproto Vám 50g balení vydrží stejně dlouho jak běžné 200g směsi na grilování!

LOW salt BBQ ruby

Grilovací koření neředěné solí a cukrem

LP - Grilovací sezona A/B

Kambodžské omáčky

Intenzivní chuť díky čerstvým surovinám a vaření přímo v Kambodži na farmě, bez chemie.
LP - Grilovací sezona A/B

Francouzské hořčice

Dijonská hořčice na "steroidech" díky našemu koření, 5 unikátních variant které jinde nenajdete!
LP - Grilovací sezona A/B

Německé balsamico

Nekompromisní kvalita s tradicí výroby balsamico octů 157 let, 100% přírodní proces výroby!
Medvědí česnek a Green Pepper Rub
LP - Green Pepper Rub a medvědí česnek

Postup:

Nalijte čerstvou smetanu ke šlehání (500ml) do velké mísy nebo do mísy kuchyňského robotu.

Pomocí ručního šlehače nebo kuchyňského robotu se šlehací metlou šlehejte smetanu na středně vysoké otáčky, dokud nezhoustne a neoddělí se na máselný tuk a podmáslí. Tento proces může trvat asi 8-10 minut. Poznáte, že je hotovo, když se směs stane zrnitou a tekutina (podmáslí) se oddělí od pevné části (máselného tuku).

Položte jemné sítko nebo plátýnko na mísu a nalijte směs do něj, aby podmáslí mohlo odtéct. Podmáslí můžete uchovat pro jiné recepty, je skvělé na pečení nebo marinování.

Opláchněte pevný máselný tuk studenou vodou a jemně ho hněťte, abyste odstranili zbývající podmáslí. Pokračujte v oplachování a hnětení, dokud nebude voda čistá. Tento krok je důležitý pro zajištění, že se máslo rychle nezkazí.

Přendejte opláchnutý máselný tuk do mixéru. Přidejte k máslu listy medvědího česneku (5-6ks), mořskou sůl a Zelený pepřový rub. Dobře rozmixujte, aby se ingredience rovnoměrně rozložily.

Na čistou pracovní plochu položte list pečicího papíru nebo potravinářské fólie. Lžící naneste ochucené máslo doprostřed listu a vytvarujte ho do válečku nebo jiného požadovaného tvaru. Máslo těsně zabalte a konce zatočte, aby se uzavřely.

Máslo dejte do lednice na nejméně 2 hodiny, nebo dokud nebude dostatečně tuhé na krájení. Máslo lze skladovat v lednici až 2 týdny nebo v mrazáku až 3 měsíce.

Podávejte domácí máslo s medvědím česnekem na teplém opečeném chlebu, pečené zelenině, grilovaném mase nebo jakémkoli jiném pokrmu, kde chcete dosáhnout lahodného výbuchu chuti. Dobrou chuť!

Jenom tak klidně levitují ve vzduchu. Jelikož slunce jasně září a na obloze byste od východu k západu hledali mráček marně, balónky působí jako jakási fata morgána uprostřed pouště. Zkrátka široko daleko nikde nic, jen zelenkavá tráva, jasně modrá obloha.

Recept od: Seasonsuppers pro La Plantation

Green Pepper Rub

LP - Green Pepper Rub a medvědí česnek
Grilovací sezona 2025 - posuňte se v chuti výš!
LP - Grilovací sezona

Jak grilovat snáze a lépe?

Nemusíte být šéf steakové restaurace jako David Kalina (U Tellerů, Mincovna, Tiskárna Jindřišská), stačí použít tajemství skvělého vaření - klíč je ve kvalitě ingrediencí! 

Zvládnete to i Vy!

Pokud zvolíte správně, ingrediencí nepotřebujete moc, přesto výsledek bude i tak o poznání lepší!

Proč zvolit produkty La Plantation?

  • o své koření se starají od semínka po zabalení
  • dělají to s nadšením pro věc a skvělý pocit
  • kvalita je u La Plantation až posedlostí
  • odpovědnost k lidem i přírodě
LP - Grilovací sezona

Burgery, které budou legendou

Upřímně, v restauraci si dám burger málokdy - lepší většinou snadno zvládnu doma, naučím Vás to také!

Na tyhle burgery se nezapomíná!

P.S. velice zvažte, komu tento burger připravíte! Obzvláště pokud vytuníte všechny vrstvy - existuje totiž vysoké riziko, že Vám dotyčný bude viset na plotě pokaždé, když zapálíte gril!

Vyšperkovat burgery

Steak je jak jízda na kole

Tohle nezapomenete, je to jednoduché jak facka a hned napoprvé budete hýkat nadšením!

Na steak často méně znamená lepší výsledek - černý Kampot do mlýnku (stačí po úpravě), fermentovaný křupavý Kampotský pepř na talíři (celý) ke každému soustu. Když solit tak nejjemnějším solným květem a když kořenit směsí koření, tak bombastickým pepřovým rubem (Great Taste 2023).

Jako přílohu grilovanou zeleninu (stačí černý Kampotský pepř, sůl a olivový olej) a zakysanou smetanu, zamíchat kapku autentické omáčky z Kambodže dle výběru (13 druhů).

NIKDY ŽÁDNÉ ráchání v marinádách, nebo nedej Bože vodních lázních s olejem a kořením - opravdu se to lepí a pálí!

Koření s minimem soli

 

LP - Grilovací sezona
LP - Grilovací sezona

Ryby - jemnost především

Co opravdu nechcete je suchá ryba bez chuti, s kořením z La Plantation a trochou šikovnosti se tragédii vyhnete obloukem a na Vaše ryby se bude stát fronta!

Fantastickou volbou na ryby která řeší vše je Citrus Mix - delikátní směs nejjemnější soli, černého Kampotského pepře a kafrové limetky.

K rybě zkuste majonézu s trochou hořčice se zeleným khmerským kari - s rybou jde skvěle dohromady!

Rybí závitky jsou TOP

Zdeněk Křížek mne naučil fantastické rybí závitky na gril - zelenina na jemné proužky a trocha kopru, pak už jen provázek. Neskutečně jednoduché a skvělé!

Citrus mix na ryby

Kuře, které překvapí

Červené kuře je překonané!

Arzenál ingrediencí z La Plantation Vám dává hned několik možností jak zaujmout!

Jednou z možností je použít Green Pepper Rub, který se na kuře více než osvědčil (viz mé domácí video vpravo). Kuře zejména na rožni je šťavnaté jako nikdy a rub nechá jeho chuť krásně vyniknout! Co zbyde můžete použít do tortily!

Druhou možností je Citrus Mix, který se hodí také na ryby - jemnost kafrové limetky a Kampotského pepře je skvělou volbou i pro děti, ty naše jsou toho důkazem!

Pepřový rub na kuře

Nekompromisní produktové řady

LP - Grilovací sezona

Kampotský pepř a koření

Nejúžasnější paleta dechberoucích Kampotských pepřů, kterou můžete potkat. Degustační sada (máme velkou i malou) Vás pepřovým rájem provede včetně fermentovaných variant.

Proč vybrat zrovna La Plantation?

  • špičková organická i BIO kvalita
  • vlastní produkce i od malých farmářů
  • pečlivá kontrola od semínka po zabalení
  • maximální čerstvost - balíme na farmě
  • závoz do Evropy každé dva měsíce
  • největší výběr včetně dalších koření

Objev kvalitní pepř

BBQ ruby přímo na gril

V tomhle mám trochu prsty - když jsem třetím rokem dovážel tyto fantastické pepře z La Plantation, vnuknul jsem Guy a Nathalie myšlenku vytvořit koření přímo určené na gril. Výsledek je impozantní:

  • maximální kvalita koření
  • použít 1/4 proti běžnému
  • minimum soli (solný květ <5%)
  • multifunkční použití

4 druhy - Green Pepper, Mekong (asijský), Camp Fire (zauzený) a Cacao (uzený s kakaem).

Nejsou ředěné solí a cukrem, proto Vám vydrží stejně dlouho jak běžné 200g směsi na grilování!

Low salt BBQ ruby

LP - Grilovací sezona
LP - Grilovací sezona

Omáčky vaříme na farmě v Kambodži

Opět vynikají neobvykle intenzivní chutě díky použití čerstvých surovin a vaření přímo na farmě!

13 druhů, pálivé i nepálivé. Stačí trocha na talíř, do zakysané smetany na dip a nebo do majonézy do burgeru.

Autentické receptury obsahující ananas, mango, černý Kampotský pepř, zelený Kampotský pepř, tamarind nebo kurkumu.

Bez chemie - po otevření potřeba uchovat v lednici!

Fantastické omáčky

Farmářské hořčice z Francie

Jízda nekompromisních chutí pokračuje v domovině Guy a Nathalie, Francii. Maison Clarance je tradiční pěstitel hořčičného semínka, díky zpracování až po hořčici přímo na farmě posouváme chuť hořčice o úroveň výše!

Narozdíl od běžné i dijonské hořčice první ingrediencí NENÍ voda - stačí na špičku nože!

Řízné hořčice z Francie

LP - Grilovací sezona
LP - Grilovací sezona

Božské balsamico na salát i dezerty

5 generací octařů, 100% přírodní proces, žádné chemické přidané látky, špičkové suroviny, zrání v sudech a nekompromisní přístup ke každému kroku výrobního procesu znamená naprosto unikátní produkt na konci - řemeslný ocet, který Vás překvapí svou lahodností!

Na gril (na marinování i saláty) vyzkoušejte Theo Essugbrauer - Kampot Pepper!

Na palubě jsou ale i ovocné varianty z borůvek, malin, hrušek, višní, švestek!

100% přírodní balsamico