Recepty, Strana 3

Treska s příchutí galangalu

♦ Příprava: 10 min  ♦ Doba pečení: 25 min  ♦ Počet porcí: 4      Ingredience: 4 filety z tresky 250 ml kokosového mléka 1 stonek citronové trávy 2 lžíce galangalu 1 lžíce zeleného kari olivový olej slaný kampotský pepř směs hub (lišky, shitake a hl...

Lepkavý zázvorový koláč

♦ Příprava: 15 min  ♦ Doba pečení: 50 min  ♦ Počet porcí: 6       Ingredience: 150 g másla 125 g třtinového cukru 150 g javorového sirupu 200 g melasy 2 lžičky mletého zázvoru 1 lžička mleté skořice 250 ml polotučného mléka 2 vejce 1 lžička jedlé ...

Kurkumový chléb

♦ Příprava: 30 min  ♦ Doba pečení: 40 min  ♦ Čas odpočinku: 2        Ingredience: 350 g chlebové mouky 100 g žitné mouky 1/2 balení dehydrovaného pekařského droždí 2 lžičky kurkumy 270 ml vlažné vody 15 g hrubé soli 50 g piniových oříšků Tip...

Pomerančové carpaccio a šlehačka z pomerančových květů

♦ Příprava: 5 min  ♦ Čas na vaření: 0 min  ♦ Porce: 2        Ingredience: 3 pomeranče pistácie listy máty 200 ml smetany ke šlehání 30% pomerančový květ 2 lžíce moučkového cukru Pearls of long pepper (perličky z dlouhého pepře) Postup: Pome...

Kozí sýr a tartin z fíků

♦ Příprava: 5 min  ♦ Čas na vaření: 5 min  ♦ Porce: 1    Ingredience: fíky kozí sýr, nebo jiný krémový kozí sýr (Chavroux styl) 1 šalotka žampiony kváskový chléb jarní cibulka leather of long pepper (chips z dlouhého pepře) dýňová semínka med slané máslo ...

Kambodžské hovězí Lok Lak

♦ Příprava: 20 min  ♦ Čas na vaření: 10 min  ♦ Porce: 2-3 Ingredience na marinování masa: 500g vyzrálé hovězí roštěné 2 polévkové lžíce drceného nebo nahrubo mletého černého Kampotského pepře 2 polévkové lžíce ústřičné omáčky 4 polévkové lžíce sojové omáčky 2 polévkové ...

Pošírované hrušky s kořením

♦ Příprava: 5 min  ♦ Čas na vaření: 45 min  ♦ Porce: 4    Ingredience: 4 hrušky kůra z 1 pomeranče 1 lžička mleté skořice 1 lžička mletého zázvoru 1 lžička dehydrovaného zeleného Kampotského pepře 3 lžíce práškového cukru 250 ml červeného vína řecký jogurt ...

Hřebenatky s citrusy

♦ Příprava: 15 min  ♦ Čas na vaření: 5 min  ♦ Porce: 4        Ingredience: 12 hřebenatek (mušle sv. Jakuba) 50 g másla kůra z 1/2 pomeranče kůra z 1 citronu 1/2 lžičky kůry z grapefruitu 1 lžička medu kerblík bílý a černý Kampotský pepř čočka...

Dýně nadívaná kozím sýrem a rozmarýnem

♦ Příprava: 25 min  ♦ Čas na vaření: 1 h 45 min  ♦ Porce: 4       Ingredience: 2 dýně ořešák (muškátová dýně) 250 g kozího sýra 100 g strouhaného parmezánu 3 vajíčka 2 větvičky tymiánu 4 větvičky rozmarýnu červený fermentovaný Kampotský pepř sůl ...

Marinovaný Feta sýr

♦ Příprava: 5 min  ♦ Doba odpočinku: 1 den  ♦ Sklenice: 1     Ingredience: 200 g sýru Feta 2 lžíce provensálského koření 5-6 listů šalvěje 5 ks dlouhého fermentovaného Kampotského pepře extra panenský olivový olej Postup: Nakrájejte Fetu na malé k...