Recepty, Strana 3

Treska s příchutí galangalu

♦ Příprava: 10 min  ♦ Doba pečení: 25 min  ♦ Počet porcí: 4      Ingredience: 4 filety z tresky 250 ml kokosového mléka 1 stonek citronové trávy 2 lžíce galangalu 1 lžíce zeleného kari olivový olej slaný kampotský pepř směs hub (lišky, shitake a hl...

Lepkavý zázvorový koláč

♦ Příprava: 15 min  ♦ Doba pečení: 50 min  ♦ Počet porcí: 6       Ingredience: 150 g másla 125 g třtinového cukru 150 g javorového sirupu 200 g melasy 2 lžičky mletého zázvoru 1 lžička mleté skořice 250 ml polotučného mléka 2 vejce 1 lžička jedlé ...

Kurkumový chléb

♦ Příprava: 30 min  ♦ Doba pečení: 40 min  ♦ Čas odpočinku: 2        Ingredience: 350 g chlebové mouky 100 g žitné mouky 1/2 balení dehydrovaného pekařského droždí 2 lžičky kurkumy 270 ml vlažné vody 15 g hrubé soli 50 g piniových oříšků Tip...

Pomerančové carpaccio a šlehačka z pomerančových květů

♦ Příprava: 5 min  ♦ Čas na vaření: 0 min  ♦ Porce: 2        Ingredience: 3 pomeranče pistácie listy máty 200 ml smetany ke šlehání 30% pomerančový květ 2 lžíce moučkového cukru Pearls of long pepper (perličky z dlouhého pepře) Postup: Pome...

Kozí sýr a tartin z fíků

♦ Příprava: 5 min  ♦ Čas na vaření: 5 min  ♦ Porce: 1    Ingredience: fíky kozí sýr, nebo jiný krémový kozí sýr (Chavroux styl) 1 šalotka žampiony kváskový chléb jarní cibulka leather of long pepper (chips z dlouhého pepře) dýňová semínka med slané máslo ...

Kambodžské hovězí Lok Lak

♦ Příprava: 20 min  ♦ Čas na vaření: 10 min  ♦ Porce: 2-3 Ingredience na marinování masa: 500g vyzrálé hovězí roštěné 2 polévkové lžíce drceného nebo nahrubo mletého černého Kampotského pepře 2 polévkové lžíce ústřičné omáčky 4 polévkové lžíce sojové omáčky 2 polévkové ...

Pošírované hrušky s kořením

♦ Příprava: 5 min  ♦ Čas na vaření: 45 min  ♦ Porce: 4    Ingredience: 4 hrušky kůra z 1 pomeranče 1 lžička mleté skořice 1 lžička mletého zázvoru 1 lžička dehydrovaného zeleného Kampotského pepře 3 lžíce práškového cukru 250 ml červeného vína řecký jogurt ...

Hřebenatky s citrusy

♦ Příprava: 15 min  ♦ Čas na vaření: 5 min  ♦ Porce: 4        Ingredience: 12 hřebenatek (mušle sv. Jakuba) 50 g másla kůra z 1/2 pomeranče kůra z 1 citronu 1/2 lžičky kůry z grapefruitu 1 lžička medu kerblík bílý a černý Kampotský pepř čočka...

Dýně nadívaná kozím sýrem a rozmarýnem

♦ Příprava: 25 min  ♦ Čas na vaření: 1 h 45 min  ♦ Porce: 4       Ingredience: 2 dýně ořešák (muškátová dýně) 250 g kozího sýra 100 g strouhaného parmezánu 3 vajíčka 2 větvičky tymiánu 4 větvičky rozmarýnu červený fermentovaný Kampotský pepř sůl ...

Marinovaný Feta sýr

♦ Příprava: 5 min  ♦ Doba odpočinku: 1 den  ♦ Sklenice: 1     Ingredience: 200 g sýru Feta 2 lžíce provensálského koření 5-6 listů šalvěje 5 ks dlouhého fermentovaného Kampotského pepře extra panenský olivový olej Postup: Nakrájejte Fetu na malé k...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení