Recepty, Strana 4

Rajčatová krémová polévka

♦ Příprava: 10 min  ♦ Čas na vaření: 35 min  ♦ Porce: 4    Ingredience: 600 g cherry rajčat 4 cibule šalotky 1 palice česneku 2 lžíce tymiánu 4 větvičky čerstvé bazalky 4 lžíce parmezánu 500 ml zeleninového vývaru kokosové mléko olivový olej fermentovaný k...

Udon Cacio e Pepe (sýr a pepř)

♦ Příprava: 10 min  ♦ Čas na vaření: 10 min  ♦ Porce: 2    Ingredience: 200g Udon nudle 40 g sýr Pecorino Romano 2 lžíce másla sůl 2 lžíce černého kampotského pepře Postup: Ve větší míše nastrouhejte sýr Pecorino a přidejte mletý černý pepř, množství podle ...

Čokoládové cookies s červeným pepřem

♦ Příprava: 15 min  ♦ Čas na vaření: 15 min  ♦ Porce: 12 ks    Ingredience: 150 g másla 80 g krystalového cukru 80 g hnědého cukru 230 g mouky 1 lžíce vanilkového extraktu 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 120 g tmavé čokolády (70 %) ...

Pečená feta s medem

♦ Příprava: 5 min  ♦ Čas na vaření: 20 min  ♦ Porce: 2 Ingredience: 1 ks sýr feta 2 listy Filo * 2 lžíce medu 1 lžička sezamových semínek olivový olej na potření pepř dlouhý červený  Postup: Předehřejte troubu na 180°C.Opečte sezamová semínka na pánvi po ...

Vepřová kotleta z přeštíka a Kampotský pepř

Symbióza těchto dvou entit je přímo fascinující! Přeštické černostrakaté prase je fenomén, který pro nás znovuobjevil František Kšána. Chuť, šťavnatost a vůně výjimečně kvalitního vepřového masa - to vše jde ruku v ruce s velice rychlou a jednoduchou úpravou, kde se výsledek neuvěřitelně doplňuje se...