Dárková sada Kampotský pepř černý, červený a bílý 3x50g

Kód: SADA16-KBP5KRP5KWP5
999 Kč
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Černý Kampotský pepř do mlýnku, fermentovaný přímo na steaky, do burgerů nebo na carpaccio a Fleur de Sel doslova na dochucení čehokoliv - dokonalý dárek pro milovníka gastronomie!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dárkové sady koření v designové krabičce

Naše pepře a koření jsou špičkou na světovém trhu a díky tomu již stihly získat několik cen na mezinárodních gastronomických soutěžích. Praktické tubusy, které je možné použít i jako kořenky, jsou vsazeny do krabičky s tématikou chrámu Angkor Wat a Kampotského pepře. Designové krabičky dodají sadě dvou a nebo tří pepřů či koření šmrnc a kouzlo exotické Kambodži, odkud všechny naše voňavé poklady pocházejí. Je to skvělý dárek pro muže či ženu, milovníky gastronomie, grilování a vaření!

Kampotský pepř černý v tubusu

Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného pepře se liší zralostí bobulí - červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce.

Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou ale zároveň velice delikátním aroma které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř.

Jak vzniká Kampotský pepř?

Od února probíhá po dobu následujících třech měsíců intenzivní sklizeň. Stabilní tým zaměstnanců farmy je posílen o denní pracovníky, kteří pomáhají se sklizní, rostlinu od rostliny, klas od klasu, kuličku po kuličce. Pouze klasy s pepřem krásně sytě zelené barvy jsou sklizeny a předány dále do procesu zpracování na farmě. Zbývající klasy pepře zůstávají stále na rostlině a čekají na svůj okamžik při dalším kole sklizně.

Sklizeň je zpracována ještě v den sběru, tak aby byla zachována maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny, během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť a aroma pepře, charakteristické vlastnosti Kampotského pepře. 

Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně a kuličku po kuličce hodnocena co do barvy, velikosti a neporušenosti zrna. Pouze zrnka pepře splňující přísná kritéria PGI mohou opustit region Kampot s označením Kampot pepper. Jedním z kritérií je velikost - pouze zrnka o velikosti minimálně 4mm s nádhernou tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále.

Použití černého Kampotského pepře:

Vynikající k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a BBQ včetně tmavých omáček a polévek.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského černého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

Každé balení má zatavený obsah, který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.

black-kampot-s

Zralý, unikátní, Kampotský červený pepř

Flagship regionu Kampot v Kambodži - plně zralý červený pepř, který je až do stádia červených zrníček ponechán na rostlině Piper nigrum a pak teprve dále zpracován. Vyžaduje nejen specifické půdní podmínky a klima, ale také výjimečnou ruční práci při selekci správně zralých a správně velkých zrníček, kuličku po kuličce. Ruční sklizeň je samozřejmostí, ale to už pravděpodobně víte. Takto kvalitní červený pepř je v Kampotu dostupný pravděpodobně jako na jediném místě na Zemi.

Zrníčka pepře jsou sklízena na vrcholu sezony v období sucha, kdy zrníčka mění barvu ze žluté na červenou. Červená zrníčka jsou sklízena ručně pouze pokud jsou plně zralá. Celý klas však není sklizen - obvykle je ponechán na rostlině a sklidí se pouze zralá zrníčka, kuličku po kuličce aby ostatní mohla ještě dozrát. Druhá varianta je sebrat celé klasy pepře z rostliny celé, obvykle se na nich nachází cca čtvrtina zralých kuliček. Zrníčka pepře jsou pak ještě ten samý den přetříděna a pokračují dále do procesu sušení. Tuto činnost nelze provádět jinak než ručně na stole a opatrně vybírat červená zralá zrníčka bez poškození - je to práce pro zkušené ruce a oko a hlavně notnou dávku trpělivosti.

Červený pepř je po selekci zrn umyt a usušen na slunci po dobu 2-3 dnů v závislosti na počasí, dokud nedosáhne optimální podoby vhodné pro další kontrolu a balení.

Použití červeného Kampotského pepře:

Červený Kampotský pepř vyniká unikátní ovocnou chutí a jedinečně jemným aroma díky plné zralosti každého zrníčka pepře. Méně pálí, díky tomu jej lze velice dobře kombinovat s ovocem, grilovanou zeleninou (např. kukuřicí s máslem) nebo třeba čokoládou a dezerty.

Nově máme červený pepř také jako unikátní fermentovaný pepř.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou Fair Trade kvalitu toho nejlepšího Kampotského červeného pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.

red-kampot-pepper-miska

Kampotský pepř bílý v tubusu

Region Kampot v Kambodži je jedno z mála míst, kde můžete získat pravý bílý pepř, tak jak by měl správně být. Napodobeniny bílého pepře totiž nepocházejí z plně zralých zrnek tak jako ten náš, ale jsou vyráběny z nezralého zeleného pepře a tím ztrácejí  na kvalitě, mají nepříjemný "ocas", který od bílého pepře odradil již mnoho kuchařů. Pravý bílý pepř, to je jiná písnička - největší množství ruční práce ze všech druhů pepře a použití výhradně zralých červených zrníček pepře je zde zúročeno a dává vzniknout skutečně unikátnímu produktu světové kvality!

Jak poznat pravý bílý pepř? 

Pokud si jej jednou koupíte a vyzkoušíte, jistě už nešlápnete vedle - již na pohled jsou kuličky větší, stejnoměrné, povětšinou pruhované a chuť je bez jakékoliv závady, hladká a sametová.

Jak se vyrábí pravý bílý pepř?

Kampotský bílý pepř je výhradně vyráběn z plně zralého červeného zrnka, ručně sbíraného a tříděného tak jako u červeného pepře. Toto je podmínka pro označení Kampot pepper (PGI) - již tato značka tedy garantuje vysokou kvalitu danou certifikací a kontrolami. Zrníčka červeného pepře jsou přes noc namočena do pitné vody, tím se nasákne zralá měkká slupka kolem semínka pepře a následující den lze zrníčka pepře oloupat od slupky. Semínko pepře beze slupky, to je vlastně podstata pravého bílého pepře. Zrníčka bílého pepře jsou pak několikrát myta a sušena na slunci

Použití bílého pepře:

Pravý bílý Kampotský pepř je unikátní krémovou barvou a sametově jemnou chutí a aroma s tóny mentolu. V ústech se Vám rozvine intenzivní kořeněná chuť čerstvých bylin, eukalyptu, citrusu a rozmarýnu. Lze jej použít na ryby, světlé omáčky a vývary, na zeleninu nebo třeba k sýrům, kde zvýrazní jejich chuť ale nepřebije ji svojí vlastní.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou Fair Trade kvalitu toho nejlepšího Kampotského bílého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.

Mlýnek na pepř

Kde se pěstuje náš Kampotský pepř?

Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži, naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chaboche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu.

Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michelinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.