Umami koření s Khmerským kari 50g
Kód: MISO-CUGSouvisející produkty
![Kampotský pepř černý 50g tubus](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.kampot.cz/user/shop/detail/612-2_kampotsky-pepr-cerny-50g-tubus.jpg?6452961a
)
Podmanivá chuť s unikátními tóny eukalyptu a máty, které byste u černého pepře asi nečekali. Charakteristická...
![2046gt](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.kampot.cz/user/shop/detail/2046-1_2046gt.jpg?64dcb951
)
Green pepper rub je prvním grilovacím kořením s Kampotským pepřem na trhu, sestavený z nejkvalitnějších...
![mlýnek na pepř La Plantation](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.kampot.cz/user/shop/detail/759-3_mlynek-na-pepr-la-plantation.jpg?60439bce
)
Hledáte ten nejlepší mlýnek v poměru cena/výkon? Mlýnek La Plantation s elegantním akrylovým tělem vám bude...
Detailní popis produktu
Umami chuť koji, misa a zeleného Khmerského kari
Revoluční produkt, pro který dosud nebyl název - zcela nová kategorie koření, jehož základ sahá až do dalekého Japonska a jeho tradiční přípravy koji a misa.
Tradičním způsobem, ve dřevěných miskách, pouze ve vhodnou roční dobu, pomalu a s láskou, z BIO surovin, začíná příprava tohoto koření procesem přírodní fermentace BIO rýže.
Následuje několik dalších kroků, které jsou zcela novým směrem a dílem Václava Smolíka z oceterie.cz
Výsledek? Koření z bio a organic surovin bez glutamátu, které zvedne chuť každého jídla o několik úrovní výše!
Skvělé na dochucení na zeleninu, vejce, do omáček, polévek, těstovin či salátů.
![Umami koření s Khmerským kari 50g](https://image.pobo.cz/images/qsl3ufmvs1hp/aok8kukkiz6w99a5wvng-md.jpeg)
Co je to UMAMI chuť?
Umami je pátá chuť, která nemá nic společného se sladkou, slanou, kyselou či hořkou chutí. Dá se charakterizovat lahodností či delikátností, která si rozumí se vším ostatním. Spojena s chutí chleba, sýrů, piva, masa, droždí, rajčat či hub.
Co je základem našich UMAMI chutí?
Naše UMAMI chuť má základ v přírodně fermentované miso pastě z hrachu a rýže, kterou nazýváme PEASO. Vzniká přírodní enzymatickou přeměnou a fermentací obylovin a luštěnin. Ve světě fermentace je tento neobvyklý proces považovaný za nejsložitější a v Evropě se dá přirovnat k tradiční výrobě tvrdých sýrů. Na uvařenou obilovinu je zaseta kultura KOJI, která se dva dny kultivuje při regulované vlhkosti a teplotě. Uvařená a namletá luštěnina je pak smíchána s KOJI a obilovinou, zasolena a fermentována několik měsíců v dřevěných kádích. Výsledný produkt je usušen, namlet na jemno a smíchán s úžasným zeleným Khmerským kari, jehož chuť výsledný produkt vyšle ještě o další úroveň výše.
![Umami koření s Khmerským kari 50g](https://image.pobo.cz/images/qsl3ufmvs1hp/sihn8kavk8y3uh4xq0e8-md.jpeg)
Nová úroveň chuti díky přírodnímu procesu fermentace - miso a umami
Příroda je naprosto dokonalá a dokáže neuvěřitelné věci. Jediné co od nás potřebuje jsou vhodné podmínky, péče, láska a čas. Pak se začnou dít naprosto nové divy v chutích, které jste nikdy před tím neochutnali,
Umami koření je naprosto unikátní produkt, který je přesně díky těmto procesům novým dochucovadlem z BIO surovin a organického Khmerského kari, které s sebou budete v kapse vozit i na dovolenou.
Kampot umí nejen pepř!
Není miso jako miso, není pepř jako pepř a není kari jako kari!
Khmerská kuchyně je fascinující festival chutí a mnohé překvapí jemnou pálivostí oproti známé thajské kuchyni. Zelené kari je jedním z tradičních koření, na místě připravováno z čerstvých surovin. Jediný rozdíl oproti tomtu je skutečnost, že jsme stejné suroviny usušili - zelený pepř, pandan, citronová tráva a další koření, která rostou přímo na farmě.
Lze jím dochutit polévky, omáčky, maso, rybu a nebo připravit kari s kokosovým mlékem.
![Umami koření s Khmerským kari 50g](https://image.pobo.cz/images/qsl3ufmvs1hp/dtf9d8e7ssulyaaxsk2w-md.jpeg)
![Umami koření s Khmerským kari 50g](https://image.pobo.cz/images/qsl3ufmvs1hp/k0o49ooq8xqc1393ngy6-md.jpeg)
Proč je Kampotský pepř unikátní?
Půdní podmínky, tradiční organická kvalita bez použití hnojiv a pesticidů, ruční sběr, třídění, sušení na slunci a balení přímo na farmě. To jsou jen některé z klíčových parametrů, proč je Kampotský pepř tak jiný v chuti a vůni, kterou tak převyšuje běžný pepř.
Poznáte to nejsnáze na dětech - pokud uvařím jejich milované Carbonara s Kampotským pepřem, neskutečně jim chutnají ještě před tím, než pepř začne pálit - vyniká totiž unikátní chutí a vůní, ne pálivostí.
U fermentovaného Kampotského pepře se pak přistihnete, jak budete chroupat kuličky i samotné :-)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.