Umami koření s Khmerským kari 50g

Kód: MISO-CUG
180 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
10.5.2024
Možnosti doručení

UMAMI, pátá dimenze chuti se zeleným Kmerským kari z BIO a organic surovin!  Základem je KOJI a MISO, které jsou vyráběny tradičním postupem v dřevěných kádích. Khmerské zelené kari pak ježtě vyzdvihuje unikátnost chuti a dělá z produktu zcela nové koření bez glutamátu na bázi přírodní fermentace!

  • UMAMI koření na dochucení čehokoliv
  • Khmerské zelené kari potrhuje unikátní chuť
  • Nová dimenze chutí!
Pálivost:
 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Umami chuť koji, misa a zeleného Khmerského kari

Revoluční produkt, pro který dosud nebyl název - zcela nová kategorie koření, jehož základ sahá až do dalekého Japonska a jeho tradiční přípravy koji a misa. 

Tradičním způsobem, ve dřevěných miskách, pouze ve vhodnou roční dobu, pomalu a s láskou, z BIO surovin, začíná příprava tohoto koření procesem přírodní fermentace BIO rýže. 

Následuje několik dalších kroků, které  jsou zcela novým směrem a dílem Václava Smolíka z oceterie.cz

Výsledek? Koření z bio a organic surovin bez glutamátu, které zvedne chuť každého jídla o několik úrovní výše!

Skvělé na dochucení na zeleninu, vejce, do omáček, polévek, těstovin či salátů.

Umami koření s Khmerským kari 50g

Co je to UMAMI chuť?

Umami je pátá chuť, která nemá nic společného se sladkou, slanou, kyselou či hořkou chutí. Dá se charakterizovat lahodností či delikátností, která si rozumí se vším ostatním. Spojena s chutí chleba, sýrů, piva, masa, droždí, rajčat či hub.

Co je základem našich UMAMI chutí?

Naše UMAMI chuť má základ v přírodně fermentované miso pastě z hrachu a rýže, kterou nazýváme PEASO. Vzniká přírodní enzymatickou přeměnou a fermentací obylovin a luštěnin. Ve světě fermentace je tento neobvyklý proces považovaný za nejsložitější a v Evropě se dá přirovnat k tradiční výrobě tvrdých sýrů. Na uvařenou obilovinu je zaseta kultura KOJI, která se dva dny kultivuje při regulované vlhkosti a teplotě. Uvařená a namletá luštěnina je pak smíchána s KOJI a obilovinou, zasolena a fermentována několik měsíců v dřevěných kádích. Výsledný produkt je usušen, namlet na jemno a smíchán s úžasným zeleným Khmerským kari, jehož chuť výsledný produkt vyšle ještě o další úroveň výše.

Umami koření s Khmerským kari 50g

Nová úroveň chuti díky přírodnímu procesu fermentace - miso a umami

Příroda je naprosto dokonalá a dokáže neuvěřitelné věci. Jediné co od nás potřebuje jsou vhodné podmínky, péče, láska a čas. Pak se začnou dít naprosto nové divy v chutích, které jste nikdy před tím neochutnali, 

Umami koření je naprosto unikátní produkt, který je přesně díky těmto procesům novým dochucovadlem z BIO surovin a organického Khmerského kari, které s sebou budete v kapse vozit i na dovolenou.

Kampot umí nejen pepř!

Není miso jako miso, není pepř jako pepř a není kari jako kari!

Khmerská kuchyně je fascinující festival chutí a mnohé překvapí jemnou pálivostí oproti známé thajské kuchyni. Zelené kari je jedním z tradičních koření, na místě připravováno z čerstvých surovin. Jediný rozdíl oproti tomtu je skutečnost, že jsme stejné suroviny usušili - zelený pepř, pandan, citronová tráva a další koření, která rostou přímo na farmě.

Lze jím dochutit polévky, omáčky, maso, rybu a nebo připravit kari s kokosovým mlékem.

Umami koření s Khmerským kari 50g
Umami koření s Khmerským kari 50g

Proč je Kampotský pepř unikátní?

Půdní podmínky, tradiční organická kvalita bez použití hnojiv a pesticidů, ruční sběr, třídění, sušení na slunci a balení přímo na farmě. To jsou jen některé z klíčových parametrů, proč je Kampotský pepř tak jiný v chuti a vůni, kterou tak převyšuje běžný pepř.

Poznáte to nejsnáze na dětech - pokud uvařím jejich milované Carbonara s Kampotským pepřem, neskutečně jim chutnají ještě před tím, než pepř začne pálit - vyniká totiž unikátní chutí a vůní, ne pálivostí.

U fermentovaného Kampotského pepře se pak přistihnete, jak budete chroupat kuličky i samotné :-)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: