Kampotský pepř dlouhý fermentovaný 50g tubus

Kód: SLP50TU
269 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
1.10.2021

Krásně měkký fermentovaný pepř, který je vynikající zejména jako příloha ke kvalitním sýrům. Je neuvěřitelně jemný a má originální chuť!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Měkký pepř s chutí a vůní lékořice!

Inovativní podoba dlouhého pepře fermentovaného v soli. Dlouhý pepř je fermentován v mořské soli ihned po sklizni tak aby si zachoval maximální čerstvost a vytvořil jedinečné a neopakovatelné charakteristické aroma lékořice. Stále si zachovává měkkost a čerstvost, lze jej konzumovat celý nebo snadno nakrájet nožem.

Jedinečná vůně a chuť!

Nikdy byste pravděpodobně nečekali tuto chuť u pepře. Rostlina ze které pochází se nazývá Piper Retrofractum ze stejné čeledi jako klasický pepřovník černý Piper Nigrum, obsahuje také stejnou látku piperin - charakteristická pálivost mu díky tomu zcela jistě nechybí. Fermentovaný pepř má poměrně jemný, komplexní a harmonický nástup s jemným aroma a chutí lékořice. Je svěží a voňavý, pálivost je jemnější, unikátní chuť přetrvává po dlouhou dobu.

Unikátní ve studené kuchyni!

Několik michelinských restaurací jej již má na svém menu, měli byste jej zkusit i Vy! Vyniká zejména ve studené kuchyni, kde v kombinaci se sýry dělá doslova chuťové zázraky! Nakrájeným fermentovaným dlouhým pepřem můžete dát novou chuť také Vašim salátům.

Každé balení má zavařený obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle připravení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. K použití není potřeba mlýnek - používá se tak, jak jste jej zakoupili.

fresh-salted-long-1000px

Doplňkové parametry

Kategorie: Pepř fermentovaný
Certifikace: Fair Trade (World Fair Trade Organization)
Balení: Sáček z recyklovaného papíru + vakupack

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.