Dárková sada Kampotský pepř černý, fermentovaný a Fleur de Sel 3x50g

Kód: SADA15-KBP5FS50KSP5
899 Kč
Skladem

Hledáte dárek za rozumnou cenu pro gurmána, který si potrpí na špičkových surovinách? Černý Kampotský pepř do mlýnku, fermentovaný přímo na steaky, do burgerů nebo na carpaccio a Fleur de Sel doslova na dochucení čehokoliv - dokonalý dárek pro milovníka gastronomie!

  • Kampotský černý a fermentovaný pepř
  • Fleur de Sel
  • Skvělý dárek v originálním balení!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kampotský pepř černý v tubusu

Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva. Od červeného pepře se liší zralosti bobulí - červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce. 

Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou, ale zároveň velice delikátním aroma, které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř.

Sklizeň je zpracovaná ještě v den sběru tak, aby byla zachovaná maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny, během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť pepře, aroma a jeho charakteristické vlastnosti

Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně a kuličku po kuličce hodnocena do barvy, velikosti a neporušenosti zrna. Pouze zrna, splňující přísná kritéria PGI mohou opustit region Kampot s označením Kampot pepper. Jedním z kritérií je velikost - pouze zrnka o velikosti minimálně 4 mm a nádherně tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále. 

Každé balení má zatavený obsah, který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř

Kde se pěstuje náš Kampotský pepř?

Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži. Naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chahoche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži.

Díky tomuto projektu máte možnost provonět svou kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu, ale také samostaný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu. 

Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michellinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění. 

Kvalitní pepř potřebuje kvalitní mlýnek!

Dárková sada Kampotský pepř černý, fermentovaný a Fleur de Sel 3x50g

Mini mlýnek

Skeppshult
Dárková sada Kampotský pepř černý, fermentovaný a Fleur de Sel 3x50g

Malý mlýnek

Skeppshult
Dárková sada Kampotský pepř černý, fermentovaný a Fleur de Sel 3x50g

Velký mlýnek

Skeppshult

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: