SAMAI PX Rum Liqueur 38% 50ml

Kód: SAMAI-PX50ML
ZDARMAZDARMA
px miniatura
249 Kč
Skladem

Dezertní rum zrající v sudech od španělského vína Pedro Ximenez s tóny švestek, fíků, čokolády a kávy. Skvělý jako digestiv či na vychutnávání, třeba s kvalitním kubánským doutníkem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

SAMAI PX Premium Rum

Jeden z prvních sudů od dezertního vína Pedro Ximenez dovezených do Kambodži byl na počátku SAMAI Distillery úmyslně "zapomenut" a ponechán času, naplněn rumem. Výsledek předčil očekávání všech - 388 lahví první edice tohoto dezertního rumu s tóny fíků a švestek se sladkými dozvuky vína Pedro Ximenez, finišující čokoládou a kávou.

K výrobě tohoto unikátního rumu ve velmi limitovaném množství byla použita ta nejkvalitnější melasa z výběrové cukrové třtiny, kterou Kambodža nabízí.

Skvělý rum na vychutnávání s dezertem a nebo doutníkem.

Alkohol 38%, destilace v měděných kotlících pot still. Zrání a lahvování v Kambodži v SAMAI Distillery.

SAMAI kolekce prémiových rumů

SAMAI znamená v khmerštině "moderní", což beze zbytku naplňuje - je totiž jedinou prémiovou značkou rumů pocházejících z Kambodži, založenou v roce 2014. 

Velice silný důraz na špičkovou kvalitu je podpořen vlastní fermentací, destilací, zráním, filtrací i lahvováním v Phnom Penhu v Kambodži. Když Antonio Lopez De Haro a Daniel Pacheco, původem z Venezuely, zjistili potenciál místní produkce cukrové třtiny, asi nemusíme rozebírat jejich další myšlenky. Dotáhli je na takovou úroveň, že hned v letech 2017 - 2019 posbírali řadu medailí na rumových soutěžích po celém světě.

Pojďte s námi objevovat jejich krásu, která má kořeny mimo jiné v prvotřídní melase, Kampotském pepři, organickém medu a destilaci v klasických měděných kotlích pot still.

Melasa jako základ rumů SAMAI

Kambodža je díky podnebí mimo jiné domovem cukrové třtiny, a to špičkové kvality. Ta je základem melasy pro výrobu všech rumů SAMAI. 

Tento původně odpadní produkt při výrobě cukru obsahuje vysoký podíl nekrystalizovatelných cukrů, především sacharózy a fruktózy. Díky tomu lze z melasy postupem tradičně používaným již od 17. století připravit kvas, používaný pro výrobu rumu.

Pečlivý výběr prvotřídní melasy stojí na prvopočátku všech rumů SAMAI, nebývalá pozornost je ale věnována každému kroku výroby, která je pod drobnohledem týmu SAMAI.

Fermentace v nerezových tancích

Jednou z nejdůležitějších kroků výroby je fermentace v nerezových tancích, která je klíčem k vůni a chuti každého rumu.

Během fermentace dochází k přeměně cukrů na alkohol, ale také tvorbě látek odpovědných právě za chuť a vůni, proto je nutné mít fermentaci pod drobnohledem a hlídat mimo jiné i teplotu - nadměrné teplo jak známo kvasu neprospívá.

Po dokončení procesu fermentace kvasu živými mikroorganismy nastává proces destilace tekutiny, která již obsahuje cca 10% alkoholu.

Destilace v měděných kotlících

Tradiční metoda destilace v měděných kotlících pot still rozhodně není nejrychlejší a ani energeticky nejúspornější variantou destilace rumu, tady se ale hraje na kvalitu a autenticitu chuti a vůně rumu SAMAI. Při destilaci získá rum maximum z toho, co získal předchozí fermentací.

K tomu je pot still metoda destilace v malých dávkách ideální - nečekejte tedy tisíce expedovaných lahví týdně. Na co se ale můžete spolehnout je vynikající zážitek z chuti a vůně, která pak zráním jen získává na kvalitě.

Na destilaci, stejně jako ostatní klíčové kroky výroby dohlíží master distiller Moang Darachampich - dáma s vytříbenou chutí a výjimečným smyslem pro detail a kvalitu.

Zrání v SAMAI Distillery

Čas, který bílý SAMAI rum stráví v sudech po bourbonu, Gold v dubových sudech či sudech po cherry, Kampot Pepper Rum společně s Kampotským pepřem v nerezových tancích a nebo dokonce PX rum v sudech od španělského dezertního vína odrůdy Pedro Ximenez, si lze docela úspěšně zkrátit přímo v SAMAI Distillery vedle těchto sudů komentovanou prohlídkou SAMAI, či během eventů konaných během roku, včetně degustací.

Pokud však nechcete do té doby uzrát jako náš rum, klidně Vám ho dovezeme až k Vám domů spolu s Kampotským pepřem, který je klíčem k výrobě specifického rumu Kampot Pepper Rum, kterému propůjčuje neobvykou kořenitost a pálivost v dokonalé harmonii se skvělým rumem SAMAI.

Lahvování a labeling

Pokud jste čekali alespoň na konci procesu výroby stroj hrkající v neúnavném rytmu jednu lahev za druhou, asi Vás zklamu - ani proces lahvování a polepu etiketami není nic jiného, než neúnavná práce šikovných rukou týmu SAMAI.

Od nejmenších lahviček 0,05L až po standardní lahve 0,7L v naší nabídce projde každá několikrát rukou člověka, kde je opět kladen důraz na každý detail - od lahve, přes zátku s korkem, po ruční aplikaci etikety, která je aby se to nepletlo, z několika kusů, doplněná přelepem vlastní zátky.

SAMAI tak sklízí náš obdiv nejen kvalitou rumu, ale i postupem výroby a sehraností skvělého týmu, bez kterého by rumy SAMAI nemohly v této podobě nikdy vzniknout.

Prodej rumů SAMAI zahájen!

Na projektu SAMAI jsme začali pracovat již více než rok před uvedením na trh. Zvládli jsme zařídit všechny licence a povolení, abychom jako historicky první společnost dovezli tento prémiový rum z Kambodži do České republiky. 

K naší velké radosti jste mohli nalézt jeden z rumů SAMAI v rumovém kalendáři 24 Days of rum, kde sklidil úspěch a byl velice kladně hodnocen jako velice vítané a příjemné překvapení z nové exotické destinace, kde se rum dříve nevyráběl.

V prodeji je kompletní portfolio značky SAMAI - tedy White, Gold, Kampot Pepper Rum a jedinečný rumový likér PX. Vzhledem ke speciálnímu balení je na rum doprava zdarma od objednávek v hodnotě 2.500,- Kč a vyšších a maximální sleva stanovena na 10%. Na rum nelze použít jednorázové slevové kupóny generované na nákup koření.

Pokud máte zájem o rumy SAMAI do Vašeho baru, restaurace či obchodu s prémiovými destiláty, kontaktujte nás - budeme se Vám s radostí a péčí, kterou si SAMAI zaslouží věnovat!

SAMAI PX Premium Rum

Jeden z prvních sudů od dezertního vína Pedro Ximenez dovezených do Kambodži byl na počátku SAMAI Distillery úmyslně "zapomenut" a ponechán času, naplněn rumem. Výsledek předčil očekávání všech - 388 lahví první edice tohoto dezertního rumu s tóny fíků a švestek se sladkými dozvuky vína Pedro Ximenez, finišující čokoládou a kávou.

K výrobě tohoto unikátního rumu ve velmi limitovaném množství byla použita ta nejkvalitnější melasa z výběrové cukrové třtiny, kterou Kambodža nabízí.

Skvělý rum na vychutnávání s dezertem a nebo doutníkem.

Alkohol 38%, destilace v měděných kotlících pot still. Zrání a lahvování v Kambodži v SAMAI Distillery.

SAMAI PX Rum Liqueur 38% 50ml
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SAMAI PX Rum Liqueur 38% 50ml

SAMAI kolekce prémiových rumů

SAMAI znamená v khmerštině "moderní", což beze zbytku naplňuje - je totiž jedinou prémiovou značkou rumů pocházejících z Kambodži, založenou v roce 2014. 

Velice silný důraz na špičkovou kvalitu je podpořen vlastní fermentací, destilací, zráním, filtrací i lahvováním v Phnom Penhu v Kambodži. Když Antonio Lopez De Haro a Daniel Pacheco, původem z Venezuely, zjistili potenciál místní produkce cukrové třtiny, asi nemusíme rozebírat jejich další myšlenky. Dotáhli je na takovou úroveň, že hned v letech 2017 - 2019 posbírali řadu medailí na rumových soutěžích po celém světě.

Pojďte s námi objevovat jejich krásu, která má kořeny mimo jiné v prvotřídní melase, Kampotském pepři, organickém medu a destilaci v klasických měděných kotlích pot still.

Melasa jako základ rumů SAMAI

Kambodža je díky podnebí mimo jiné domovem cukrové třtiny, a to špičkové kvality. Ta je základem melasy pro výrobu všech rumů SAMAI. 

Tento původně odpadní produkt při výrobě cukru obsahuje vysoký podíl nekrystalizovatelných cukrů, především sacharózy a fruktózy. Díky tomu lze z melasy postupem tradičně používaným již od 17. století připravit kvas, používaný pro výrobu rumu.

Pečlivý výběr prvotřídní melasy stojí na prvopočátku všech rumů SAMAI, nebývalá pozornost je ale věnována každému kroku výroby, která je pod drobnohledem týmu SAMAI.

SAMAI PX Rum Liqueur 38% 50ml
SAMAI PX Rum Liqueur 38% 50ml

Fermentace v nerezových tancích

Jednou z nejdůležitějších kroků výroby je fermentace v nerezových tancích, která je klíčem k vůni a chuti každého rumu.

Během fermentace dochází k přeměně cukrů na alkohol, ale také tvorbě látek odpovědných právě za chuť a vůni, proto je nutné mít fermentaci pod drobnohledem a hlídat mimo jiné i teplotu - nadměrné teplo jak známo kvasu neprospívá.

Po dokončení procesu fermentace kvasu živými mikroorganismy nastává proces destilace tekutiny, která již obsahuje cca 10% alkoholu.

Destilace v měděných kotlících

Tradiční metoda destilace v měděných kotlících pot still rozhodně není nejrychlejší a ani energeticky nejúspornější variantou destilace rumu, tady se ale hraje na kvalitu a autenticitu chuti a vůně rumu SAMAI. Při destilaci získá rum maximum z toho, co získal předchozí fermentací.

K tomu je pot still metoda destilace v malých dávkách ideální - nečekejte tedy tisíce expedovaných lahví týdně. Na co se ale můžete spolehnout je vynikající zážitek z chuti a vůně, která pak zráním jen získává na kvalitě.

Na destilaci, stejně jako ostatní klíčové kroky výroby dohlíží master distiller Moang Darachampich - dáma s vytříbenou chutí a výjimečným smyslem pro detail a kvalitu.

SAMAI PX Rum Liqueur 38% 50ml
SAMAI PX Rum Liqueur 38% 50ml

Zrání v SAMAI Distillery

Čas, který bílý SAMAI rum stráví v sudech po bourbonu, Gold v dubových sudech či sudech po cherry, Kampot Pepper Rum společně s Kampotským pepřem v nerezových tancích a nebo dokonce PX rum v sudech od španělského dezertního vína odrůdy Pedro Ximenez, si lze docela úspěšně zkrátit přímo v SAMAI Distillery vedle těchto sudů komentovanou prohlídkou SAMAI, či během eventů konaných během roku, včetně degustací.

Pokud však nechcete do té doby uzrát jako náš rum, klidně Vám ho dovezeme až k Vám domů spolu s Kampotským pepřem, který je klíčem k výrobě specifického rumu Kampot Pepper Rum, kterému propůjčuje neobvykou kořenitost a pálivost v dokonalé harmonii se skvělým rumem SAMAI.

Lahvování a labeling

Pokud jste čekali alespoň na konci procesu výroby stroj hrkající v neúnavném rytmu jednu lahev za druhou, asi Vás zklamu - ani proces lahvování a polepu etiketami není nic jiného, než neúnavná práce šikovných rukou týmu SAMAI.

Od nejmenších lahviček 0,05L až po standardní lahve 0,7L v naší nabídce projde každá několikrát rukou člověka, kde je opět kladen důraz na každý detail - od lahve, přes zátku s korkem, po ruční aplikaci etikety, která je aby se to nepletlo, z několika kusů, doplněná přelepem vlastní zátky.

SAMAI tak sklízí náš obdiv nejen kvalitou rumu, ale i postupem výroby a sehraností skvělého týmu, bez kterého by rumy SAMAI nemohly v této podobě nikdy vzniknout.

SAMAI PX Rum Liqueur 38% 50ml
SAMAI PX Rum Liqueur 38% 50ml

SAMAI rumy na českém trhu

Na projektu SAMAI jsme začali pracovat již více než rok před uvedením na trh. Zvládli jsme zařídit všechny licence a povolení, abychom jako historicky první společnost dovezli tento prémiový rum z Kambodži do České republiky jako přímé zastoupení SAMAI na českém trhu. 

K naší velké radosti jste mohli nalézt jeden z rumů SAMAI v rumovém kalendáři, kde sklidil úspěch a byl velice kladně hodnocen jako velice vítané a příjemné překvapení z nové exotické destinace, kde se rum dříve nevyráběl.

V prodeji je kompletní portfolio značky SAMAI - tedy White, Gold, Kampot Pepper Rum a jedinečný rumový likér PX. Jako první máme v české republice také single cask projekty, které nabízejí velice zajímavá plnění v sudové síle. Vzhledem ke speciálnímu balení je na rum doprava zdarma od objednávek v hodnotě 2.500,- Kč a vyšších a maximální sleva stanovena na 10%. Na rum nelze použít jednorázové slevové kupóny generované na nákup koření.

Pokud máte zájem o rumy SAMAI do Vašeho baru, restaurace či obchodu s prémiovými destiláty, kontaktujte nás - budeme se Vám s radostí a péčí, kterou si SAMAI zaslouží věnovat!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: