
Postup:
Nalijte čerstvou smetanu ke šlehání (500ml) do velké mísy nebo do mísy kuchyňského robotu.
Pomocí ručního šlehače nebo kuchyňského robotu se šlehací metlou šlehejte smetanu na středně vysoké otáčky, dokud nezhoustne a neoddělí se na máselný tuk a podmáslí. Tento proces může trvat asi 8-10 minut. Poznáte, že je hotovo, když se směs stane zrnitou a tekutina (podmáslí) se oddělí od pevné části (máselného tuku).
Položte jemné sítko nebo plátýnko na mísu a nalijte směs do něj, aby podmáslí mohlo odtéct. Podmáslí můžete uchovat pro jiné recepty, je skvělé na pečení nebo marinování.
Opláchněte pevný máselný tuk studenou vodou a jemně ho hněťte, abyste odstranili zbývající podmáslí. Pokračujte v oplachování a hnětení, dokud nebude voda čistá. Tento krok je důležitý pro zajištění, že se máslo rychle nezkazí.
Přendejte opláchnutý máselný tuk do mixéru. Přidejte k máslu listy medvědího česneku (5-6ks), mořskou sůl a Zelený pepřový rub. Dobře rozmixujte, aby se ingredience rovnoměrně rozložily.
Na čistou pracovní plochu položte list pečicího papíru nebo potravinářské fólie. Lžící naneste ochucené máslo doprostřed listu a vytvarujte ho do válečku nebo jiného požadovaného tvaru. Máslo těsně zabalte a konce zatočte, aby se uzavřely.
Máslo dejte do lednice na nejméně 2 hodiny, nebo dokud nebude dostatečně tuhé na krájení. Máslo lze skladovat v lednici až 2 týdny nebo v mrazáku až 3 měsíce.
Podávejte domácí máslo s medvědím česnekem na teplém opečeném chlebu, pečené zelenině, grilovaném mase nebo jakémkoli jiném pokrmu, kde chcete dosáhnout lahodného výbuchu chuti. Dobrou chuť!
Jenom tak klidně levitují ve vzduchu. Jelikož slunce jasně září a na obloze byste od východu k západu hledali mráček marně, balónky působí jako jakási fata morgána uprostřed pouště. Zkrátka široko daleko nikde nic, jen zelenkavá tráva, jasně modrá obloha.
Recept od: Seasonsuppers pro La Plantation
