Umami koření s Kampotským pepřem 50g

Kód: MISO-KBP
160 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
27.6.2024
Možnosti doručení

UMAMI, pátá dimenze chuti s Kampotským pepřem z BIO a organic surovin!  Základem je KOJI a MISO, které jsou vyráběny tradičním postupem v dřevěných kádích. Černý Kampotský pepř pak ježtě vyzdvihuje unikátnost chuti a dělá z produktu zcela nové koření bez glutamátu na bázi přírodní fermentace!

  • UMAMI koření na dochucení čehokoliv
  • Kampotský pepř potrhuje unikátní chuť
  • Nová dimenze chutí!
Pálivost:
 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Umami chuť koji, misa a legendárního Kampotského pepře

Revoluční produkt, pro který dosud nebyl název - zcela nová kategorie koření, jehož základ sahá až do dalekého Japonska a jeho tradiční přípravy koji a misa. 

Tradičním způsobem, ve dřevěných miskách, pouze ve vhodnou roční dobu, pomalu a s láskou, z BIO surovin, začíná příprava tohoto koření procesem přírodní fermentace BIO rýže. 

Následuje několik dalších kroků, které  jsou zcela novým směrem a dílem Václava Smolíka z oceterie.cz

Výsledek? Koření z bio a organic surovin bez glutamátu, které zvedne chuť každého jídla o několik úrovní výše!

Skvělé na dochucení na zeleninu, vejce, do omáček, polévek, těstovin či salátů.

Umami koření s Kampotským pepřem 50g

Co je to UMAMI chuť?

Umami je pátá chuť, která nemá nic společného se sladkou, slanou, kyselou či hořkou chutí. Dá se charakterizovat lahodností či delikátností, která si rozumí se vším ostatním. Spojena s chutí chleba, sýrů, piva, masa, droždí, rajčat či hub.

Co je základem našich UMAMI chutí?

Naše UMAMI chuť má základ v přírodně fermentované miso pastě z hrachu a rýže, kterou nazýváme PEASO. Vzniká přírodní enzymatickou přeměnou a fermentací obylovin a luštěnin. Ve světě fermentace je tento neobvyklý proces považovaný za nejsložitější a v Evropě se dá přirovnat k tradiční výrobě tvrdých sýrů. Na uvařenou obilovinu je zaseta kultura KOJI, která se dva dny kultivuje při regulované vlhkosti a teplotě. Uvařená a namletá luštěnina je pak smíchána s KOJI a obilovinou, zasolena a fermentována několik měsíců v dřevěných kádích. Výsledný produkt je usušen, namlet na jemno a smíchán s legendárním Kampotským pepřem, jehož chuť výsledný produkt vyšle ještě o další úroveň výše.

Umami koření s Kampotským pepřem 50g

Nová úroveň chuti díky přírodnímu procesu fermentace - miso a umami

Příroda je naprosto dokonalá a dokáže neuvěřitelné věci. Jediné co od nás potřebuje jsou vhodné podmínky, péče, láska a čas. Pak se začnou dít naprosto nové divy v chutích, které jste nikdy před tím neochutnali, 

Umami koření je naprosto unikátní produkt, který je přesně díky těmto procesům novým dochucovadlem z BIO surovin a organického Kampotského pepře, které s sebou budete v kapse vozit i na dovolenou.

Kampotský pepř té nejvyšší kvality

Není miso jako miso a není pepř jako pepř, ani ten Kampotský! 

Ten náš pochází z farmy La Plantation, rodinného projektu, který vyniká nejen svojí produkcí těch nejlepších pepřů v nejširší paletě druhů, ale také vykupuje tuto fantastickou surovinu od několika desítek malých farmářů. Již 10 let zde hledí na kvalitu produktu s až obsesivní pečlivostí a výsledkem je něco skutečně mimořádného. Stejně neuvěřitelné jsou i desítky dalších koření ze stejné farmy, které naleznete rovněž pod značkou La Plantation.

Vše od zasazení sazeničky po první sklizeň po třech letech pěstování, až po třídění a balení probíhá ručně, přímo na farmě v Kampotu. Zde uzavřené balení Kampotského pepře otevřete až u Vás v kuchyni - doslova z farmy na Váš stůl.

Tento jedinečný pepř doplňuje UMAMI chuť koření a dohromady vytváří na trhu zcela jedinečný produkt s neuvěřitelnou koncentrací nové lahodné chuti. To vše v organické a BIO kvalitě!

Umami koření s Kampotským pepřem 50g
Umami koření s Kampotským pepřem 50g

Proč je Kampotský pepř unikátní?

Půdní podmínky, tradiční organická kvalita bez použití hnojiv a pesticidů, ruční sběr, třídění, sušení na slunci a balení přímo na farmě. To jsou jen některé z klíčových parametrů, proč je Kampotský pepř tak jiný v chuti a vůni, kterou tak převyšuje běžný pepř.

Poznáte to nejsnáze na dětech - pokud uvařím jejich milované Carbonara s Kampotským pepřem, neskutečně jim chutnají ještě před tím, než pepř začne pálit - vyniká totiž unikátní chutí a vůní, ne pálivostí.

U fermentovaného Kampotského pepře se pak přistihnete, jak budete chroupat kuličky i samotné :-)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: