Divoký Galangal 50g tubus

Kód: WGALPW50TU
Fair Trade Kampot - badge fair Organic Vegan
Značka: La Plantation
299 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
26.4.2024
Možnosti doručení

Dodejte vašim jídlům originální nádech Asie! Galangal se krom své výrazné a skvělé chuti může pyšnit především jeho blahodárným vlivem na lidský organismus.

  • Koření podobné zázvoru s charasteristickou vůní
  • Používané především v thajské kuchyni
  • Působí protizánětlivě

Detailní informace

Detailní popis produktu

Divoký Galangal 50g tubus

Galangal! Nepřehlédutelným kořením v kambodžské kuchyni!

Galgán neboli galangal je rostlina čeledi zázvorníkovité rostoucí v Asii. Je využívaná v kuchyni pro svoji charakteristickou vůni a chuť podobnou zázvoru avšak s jedinečnou odlišností. 

V ajurvédské medicíně využívají kořen galaganu pro zklidnění žaludku a nevolnosti. Dokonce jej míchají do různých čajových směsí. 

Jeho divoká podoba je ještě intenzivnější než běžně pěstovaný kultivar. Intenzivní, až hořčičné aroma Vás při přivonění může pěkně kopnout do nosu. Jeho oddenky jsou ručně sbírány, čištěny, krájeny, sušeny a pak na poslední chvíli umlety do maloobchodního balení, těsně před expedicí.

Lze jej skvěle kombinovat se zázvorem, lístky z limetky, a citronovou trávou v omáčkách, vývarech a nebo tradičních asijských receptech.

Oblíbený především v thajské kuchyni!

Skvěle se hodí do thajských a malajských pokrmů s kokosovým mlékem, hovězím masem nebo zeleninou. 

Určitě jej oceníte při dochucení polévek, omáček, na nakládání masa, ryb nebo dokonce ve smoothie. Má typickou pálivost rostlin čeledi zázvorníkovitých. 

Pokud chcete vyzkoušet něco nového z asijské kuchyně, galangal je ten nejlepší kandidát!

Divoký galangal (Alpinia galangal. L. ) má ještě intenzivnější chuť a aroma, než jeho běžně pěstovaná podoba, kterou také nabízíme.

Divoký Galangal 50g tubus
Divoký Galangal 50g tubus

Unikátní divoký galangal 

Stejně jako náš divoký zázvor, je i náš divoký galangal sbírán v původních lesích v provincii Prah Vihear na severu Kambodže. 

Tato část země je známá úžasným chrámem z doby khmerské říše, nyní zařazeným do světového dědictví UNESCO. Provincie Prah Vihear je situována na severu Kambodže na hranicích s Thajskem. 

Sběrači divokého galangalu stráví několik dní v původním pralese na konci období dešťů, kde je divoký galangal cílem jejich práce. Poté dopraví tento unikát do La Plantation, kde je galangal pečlivě očištěn a usušen.

Jak nejlépe využít galangal v kuchyni?

V Kambodži se Galangal používá denně k ochucení polévek, vývarů a kari. Galangal je jednou z hlavních ingrediencí Tom Yam nebo Tom Kha Gai polévky s kokosovým mlékem, ale v jemnější verzi než v Thajsku. Neváhejte jej vyzkoušet ve více klasických receptech, jako je např. dušená drůbež a nebo ve vegetariánské kuchyni. 

Galangal se dobře hodí i k pomalému a dlouhému vaření a lze jej začlenit do vašich receptů již na začátku procesu přípravy - nic tomu nebrání. Jeho chutě se vařením jen rozvinou. Galangalový prášek lze také nasypat přímo na rybu (syrové, grilované, dušené nebo pečené ryby v alobalu), mušle a nebo vařit společně s plody moře. 

Galangal lze také smíchat s majonézou, kterou můžete použít na pokrm z grilovaných a nebo dušených krevet či kraba. Galangal je také ideálním partnerem bílého masa, například v marinádě na kuře. Můžete ho také zakomponovat do přípravy hovězích kuliček (vedle zázvoru, citronové trávy, kmínu a koriandru). Neváhejte ho vyzkoušet se zeleninou, jako je mrkev nebo paprika pečená v troubě, nebo artyčoky restované na olivovém oleji. V zimě přidejte půl lžíce do dýňových, mrkvových nebo pastinákových polévek nebo kaší. S dezerty se hodí s čokoládou (zmrzlina, pěna nebo fondán), s ovocným salátem nebo v pastě z třešňového clafoutis. Pokud máte rádi chuť Galangalu, můžete ho také použít ve verzi Herbal Tea k přípravě energizujících nálevů, teplých nebo ledových, nebo dát půl lžičky do ovocné, zeleninové nebo detoxikační šťávy. 

Divoký Galangal 50g tubus

PGI

Koření s certifikátem původu: Protected geographical indication
Divoký Galangal 50g tubus

Ruční sběr

Pečlivě, šetrně a ručně. Tak jsou sbírány jen ty zralé plody
Divoký Galangal 50g tubus

Sušeno sluncem

Sušené na slunci pro přirozené vyladění dokonalých chutí
Divoký Galangal 50g tubus

Fair trade

Spravedlivě odměníme práci farmářů a podporujeme místní rozvoj

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Pojďte si s námi prohlédnout La Plantation

La Plantation můžete kdykoliv navštívit a absolvovat komentovanou prohlídku famry s degustací, popř. i cooking class s místní šéfkuchařkou. Ne každý má však tu možnost - abyste si mohli toto úžasné místo představit lépe z tepla Vašeho domova, můžete tak učinit skrze tuto krátkou video prohlídku. Na YouTube pak naleznete také mnoho videí turistů z prohlídky farmy z jejich pohledu. 

Proč je koření od La Plantation tak skvělé?

  • Díky neobvyklému zaměření na kvalitu
  • Vítěz několika významných soutěží včetně Great Taste 
  • Ručně sbírané, rychle zpracované, organic
  • Fair Trade - na hodnotách si zakládáme
  • Kvalitu oceňují i Michelinští šéfkuchaři
La Plantation

O značce La Plantation

Špičkové produkty La Plantation jsou opakovaně oceňovány na mezinárodních soutěžích jako Great Taste, Monde Selection, Épicures d’Or či Gourmet Selection. Ocenění získávají nejen Kampotské pepře! Také naše jedinečná kurkuma s neobvykle vysokým obsahem kurkuminu a nebo pepřová omáčka, naposledy Green Pepper rub. Přinášíme zcela nové výrobky jako sušené ovoce (mango a ananas) s Kampotským pepřem či již zmíněné revoluční grilovací koření téměř bez soli s maximem chuti špičkových koření z Kampotu, oceněné Great Taste 2023. Bránou do světa khmerské kuchyně jsou pak i khmerská kari, vše v organické kvalitě!