Dárková sada mlýnek a červený Kampotský pepř 50g

Kód: SADA22-MILL001KRP5
1 199 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
3.10.2023
Možnosti doručení

Lahodný červený Kampotský pepř nadchne každého gurmána, zejména toho, kdo ocení jeho ovocnou a svěží chuť a aroma. Mlýnek s keramickým mechanismem je osvědčený a bude sloužit skutečně dlouho!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dárkové sady koření v designové krabičce

Naše pepře a koření jsou špičkou na světovém trhu a díky tomu již stihly získat několik cen na mezinárodních gastronomických soutěžích. Praktické tubusy, které je možné použít i jako kořenky, jsou vsazeny do krabičky s tématikou chrámu Angkor Wat a Kampotského pepře. Designové krabičky dodají sadě dvou a nebo tří pepřů či koření šmrnc a kouzlo exotické Kambodži, odkud všechny naše voňavé poklady pocházejí. Je to skvělý dárek pro muže či ženu, milovníky gastronomie, grilování a vaření!

Kvalitní mlýnek na pepř

Již nemusíte dlouze hledat, kde poměr cena a výkon u mlýnku dosáhne maxima - již jste našli! Mlýnek La Plantation s elegantním akrylovým tělem má velice kvalitní keramický mechanismus CrushGrind z Dánska s nastavitelnou hrubostí mletí. Kámen lze po vyšroubování regulačního šroubu vyjmout a snadno vyčistit.

Mlýnek na pepř a sůl

Keramický mechanismus je neutrální ke koření - mlýnek lze tedy použít k mletí pepře ale i soli, průhledné tělo mlýnku dá navíc vyniknout koření a jeden typ mlýnku můžete použít na sůl i pepř - vidíte co je uvnitř!

Mlýnek na koření mnoha druhů

Mlýnek je české výroby, mechanismus CrushGrind je dánský s 25 letou zárukou - o dlouhotrvající radost z mlýnku tedy nemusíte mít obavy. Mlýnek má nastavitelnou hrubost - lze jej tedy přizpůsobit použití, které zrovna potřebujete - jemné mletí např. do polévky nebo hrubé mletí na steaky - ani jedno není problém. Mlýnek si dokonce poradí i s dlouhým pepřem nebo třeba kardamom pro něj také není problém. Dokonce v něm lze umlít i koření, které má charakteristiku bylin - např. lemon grass!

Praktický mlýnek

U tohoto mlýnku zůstává nastavená hrubost beze změny - hrubost mletí se reguluje šroubem na kameni vespod mlýnku, otáčením se tedy nezmění.

Mlýnek pro restaurace

Mlýnek má mlecí kámen vespod a lze jej vyjmout a pohodlně čistit - je tedy vhodný i do provozu restaurace.

Poznámka:

Mlýnek je vhodný na černý, červený nebo bílý pepř a jejich variace (např. zauzený pepř), fermentovaný pepř není určený k mletí v mlýnku ale k přímé konzumaci!

Zralý, unikátní, Kampotský červený pepř

Flagship regionu Kampot v Kambodži - plně zralý červený pepř, který je až do stádia červených zrníček ponechán na rostlině Piper nigrum a pak teprve dále zpracován. Vyžaduje nejen specifické půdní podmínky a klima, ale také výjimečnou ruční práci při selekci správně zralých a správně velkých zrníček, kuličku po kuličce. Ruční sklizeň je samozřejmostí, ale to už pravděpodobně víte. Takto kvalitní červený pepř je v Kampotu dostupný pravděpodobně jako na jediném místě na Zemi.

Zrníčka pepře jsou sklízena na vrcholu sezony v období sucha, kdy zrníčka mění barvu ze žluté na červenou. Červená zrníčka jsou sklízena ručně pouze pokud jsou plně zralá. Celý klas však není sklizen - obvykle je ponechán na rostlině a sklidí se pouze zralá zrníčka, kuličku po kuličce aby ostatní mohla ještě dozrát. Druhá varianta je sebrat celé klasy pepře z rostliny celé, obvykle se na nich nachází cca čtvrtina zralých kuliček. Zrníčka pepře jsou pak ještě ten samý den přetříděna a pokračují dále do procesu sušení. Tuto činnost nelze provádět jinak než ručně na stole a opatrně vybírat červená zralá zrníčka bez poškození - je to práce pro zkušené ruce a oko a hlavně notnou dávku trpělivosti.

Červený pepř je po selekci zrn umyt a usušen na slunci po dobu 2-3 dnů v závislosti na počasí, dokud nedosáhne optimální podoby vhodné pro další kontrolu a balení.

Použití červeného Kampotského pepře:

Červený Kampotský pepř vyniká unikátní ovocnou chutí a jedinečně jemným aroma díky plné zralosti každého zrníčka pepře. Méně pálí, díky tomu jej lze velice dobře kombinovat s ovocem, grilovanou zeleninou (např. kukuřicí s máslem) nebo třeba čokoládou a dezerty.

Nově máme červený pepř také jako unikátní fermentovaný pepř.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou Fair Trade kvalitu toho nejlepšího Kampotského červeného pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

Každé balení má uzavřený obsah, který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.

red-kampot-pepper-miska

Kde se pěstuje náš Kampotský pepř?

Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži, naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chaboche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu.

Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michelinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Proč je koření od La Plantation tak skvělé?

  • Díky neobvyklému zaměření na kvalitu
  • Vítěz několika významných soutěží 
  • Ručně sbírané, rychle zpracované, organic
  • Fair Trade - na hodnotách si zakládáme
  • Kvalitu oceňují i Michelinští šéfkuchaři
La Plantation

O značce La Plantation

Špičkové produkty La Plantation jsou opakovaně oceňovány na mezinárodních soutěžích jako Monde Selection, Épicures d’Or či Gourmet Selection. Ocenění získávají nejen Kampotské pepře! Také naše jedinečná kurkuma s neobvykle vysokým obsahem kurkuminu a nebo pepřová omáčka. Přinášíme zcela nové výrobky jako sušené ovoce s Kampotským pepřem či revoluční grilovací koření téměř bez soli s maximem chuti špičkových koření z Kampotu.