Dárková sada mlýnek a bílý Kampotský pepř 50g

Kód: SADA23-MILL001KWP5
1 199 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
9.12.2021

Bílý Kampotský pepř je jemný, nepřehluší chuť pokrmu a vychutnáte si jej zejména se sýry, světlými omáčkami a nebo rybami. Mlýnek s keramickým mechanismem je neúnavný společník do Vaší kuchyně!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dárkové sady koření v designové krabičce

Naše pepře a koření jsou špičkou na světovém trhu a díky tomu již stihly získat několik cen na mezinárodních gastronomických soutěžích. Praktické tubusy, které je možné použít i jako kořenky, jsou vsazeny do krabičky s tématikou chrámu Angkor Wat a Kampotského pepře. Designové krabičky dodají sadě dvou a nebo tří pepřů či koření šmrnc a kouzlo exotické Kambodži, odkud všechny naše voňavé poklady pocházejí. Je to skvělý dárek pro muže či ženu, milovníky gastronomie, grilování a vaření!

Kvalitní mlýnek na pepř

Již nemusíte dlouze hledat, kde poměr cena a výkon u mlýnku dosáhne maxima - již jste našli! Mlýnek La Plantation s elegantním akrylovým tělem má velice kvalitní keramický mechanismus CrushGrind z Dánska s nastavitelnou hrubostí mletí. Kámen lze po vyšroubování regulačního šroubu vyjmout a snadno vyčistit.

Mlýnek na pepř a sůl

Keramický mechanismus je neutrální ke koření - mlýnek lze tedy použít k mletí pepře ale i soli, průhledné tělo mlýnku dá navíc vyniknout koření a jeden typ mlýnku můžete použít na sůl i pepř - vidíte co je uvnitř!

Mlýnek na koření mnoha druhů

Mlýnek je české výroby, mechanismus CrushGrind je dánský s 25 letou zárukou - o dlouhotrvající radost z mlýnku tedy nemusíte mít obavy. Mlýnek má nastavitelnou hrubost - lze jej tedy přizpůsobit použití, které zrovna potřebujete - jemné mletí např. do polévky nebo hrubé mletí na steaky - ani jedno není problém. Mlýnek si dokonce poradí i s dlouhým pepřem nebo třeba kardamom pro něj také není problém. Dokonce v něm lze umlít i koření, které má charakteristiku bylin - např. lemon grass!

Praktický mlýnek

U tohoto mlýnku zůstává nastavená hrubost beze změny - hrubost mletí se reguluje šroubem na kameni vespod mlýnku, otáčením se tedy nezmění.

Mlýnek pro restaurace

Mlýnek má mlecí kámen vespod a lze jej vyjmout a pohodlně čistit - je tedy vhodný i do provozu restaurace.

Poznámka:

Mlýnek je vhodný na černý, červený nebo bílý pepř a jejich variace (např. zauzený pepř), fermentovaný pepř není určený k mletí v mlýnku ale k přímé konzumaci!

Kampotský pepř bílý v tubusu

Region Kampot v Kambodži je jedno z mála míst, kde můžete získat pravý bílý pepř, tak jak by měl správně být. Napodobeniny bílého pepře totiž nepocházejí z plně zralých zrnek tak jako ten náš, ale jsou vyráběny z nezralého zeleného pepře a tím ztrácejí  na kvalitě, mají nepříjemný "ocas", který od bílého pepře odradil již mnoho kuchařů. Pravý bílý pepř, to je jiná písnička - největší množství ruční práce ze všech druhů pepře a použití výhradně zralých červených zrníček pepře je zde zúročeno a dává vzniknout skutečně unikátnímu produktu světové kvality!

Jak poznat pravý bílý pepř? 

Pokud si jej jednou koupíte a vyzkoušíte, jistě už nešlápnete vedle - již na pohled jsou kuličky větší, stejnoměrné, povětšinou pruhované a chuť je bez jakékoliv závady, hladká a sametová.

Jak se vyrábí pravý bílý pepř?

Kampotský bílý pepř je výhradně vyráběn z plně zralého červeného zrnka, ručně sbíraného a tříděného tak jako u červeného pepře. Toto je podmínka pro označení Kampot pepper (PGI) - již tato značka tedy garantuje vysokou kvalitu danou certifikací a kontrolami. Zrníčka červeného pepře jsou přes noc namočena do pitné vody, tím se nasákne zralá měkká slupka kolem semínka pepře a následující den lze zrníčka pepře oloupat od slupky. Semínko pepře beze slupky, to je vlastně podstata pravého bílého pepře. Zrníčka bílého pepře jsou pak několikrát myta a sušena na slunci

Použití bílého pepře:

Pravý bílý Kampotský pepř je unikátní krémovou barvou a sametově jemnou chutí a aroma s tóny mentolu. V ústech se Vám rozvine intenzivní kořeněná chuť čerstvých bylin, eukalyptu, citrusu a rozmarýnu. Lze jej použít na ryby, světlé omáčky a vývary, na zeleninu nebo třeba k sýrům, kde zvýrazní jejich chuť ale nepřebije ji svojí vlastní.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou Fair Trade kvalitu toho nejlepšího Kampotského bílého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

Každé balení má uzavřený obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.

Mlýnek na pepř

Kde se pěstuje náš Kampotský pepř?

Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži, naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chaboche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu.

Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michelinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.