Kampotský pepř 2021 Millesime 50g tubus

Kód: KP21M50TU
359 Kč
Skladem

Kampotský pepř Millesime je netříděný sběr celého klasu pepře během sklizně - vytváří se tím unikátní kombinace černého a červeného pepře, každé balení je trochu jiné a originální! 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kampotský pepř Millesime 2021

Jedna ze specialit La Plantation, tak jako většina pepře (kromě dlouhého) je produktem rostliny Piper nigrum. Z poloviny zralý pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. Na rozdíl od černého nebo červeného pepře však zde nedochází k selekci zrn podle barvy ale pouze podle velikosti a kvality zrn - je to tak směs zelených zrn nezralého pepře a červených zrnek zralého červeného pepře. Zrna jsou ponechána tak, jak vyrostla na rostlině - každý sběr je tak originální a žádný není stejný, vždy kombinací vlastností černého a červeného pepře.

Pepř Millesime byl poprvé vyroben v roce 2019 a našel si spoustu příznivců - je to produkt pro gurmány, kteří chtějí zkoušet opět něco nového a vysoce unikátního! Kromě pepře Millesime můžete také vyzkoušet unikátní fermentovaný pepř.

Jak vzniká Kampotský pepř Millesime?

Pepř Millesime je sklízen na konci sezony, kdy klasy pepře dosahují zralosti a objevují se červená zrnka. Poměr nezralých zelených zrnek a zralých červených se mění od rostliny k rostlině ale také s postupem sklizně. 

Sklizeň je zpracována ještě v den sběru, tak aby byla zachována maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny, během kterých pepř změní barvu na černou v kombinaci s červenou. Během této doby se také mění chuť a aroma pepře, charakteristické vlastnosti Kampotského pepře. 

Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně podle velikosti a neporušenosti zrna. K třídění podle barvy nedochází, pouze jsou odstraněna zrnka výrazně rozdílná od standardu. Jenom zrnka pepře splňující přísná kritéria PGI mohou opustit region Kampot s označením Kampot pepper a to platí i pro Millesime. Jedním z kritérií je velikost - pouze zrnka o velikosti minimálně 4mm mohou pokračovat ve zpracování dále.

Použití Kampotského pepře Millesime:

Vynikající a originální chuť vynikne s rýží, letní zeleninou, sladko - kyselými pokrmy a třeba créme brulée, grilovaným ovocem, čokoládovým koláčem nebo hruškovým crumble.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.

pepper corn

Kde se pěstuje náš Kampotský pepř?

Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži, naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chaboche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu.

Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michelinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění!

Doplňkové parametry

Kategorie: Pepř černý
Certifikace: Fair Trade (World Fair Trade Organization)
Balení: Sáček z recyklovaného papíru + vakupack

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení