Kampotský pepř 2021 Millesime 50g tubus
Kód: KP21M50TUDetailní popis produktu
Kampotský pepř Millesime 2021
Jedna ze specialit La Plantation, tak jako většina pepře (kromě dlouhého) je produktem rostliny Piper nigrum. Z poloviny zralý pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. Na rozdíl od černého nebo červeného pepře však zde nedochází k selekci zrn podle barvy ale pouze podle velikosti a kvality zrn - je to tak směs zelených zrn nezralého pepře a červených zrnek zralého červeného pepře. Zrna jsou ponechána tak, jak vyrostla na rostlině - každý sběr je tak originální a žádný není stejný, vždy kombinací vlastností černého a červeného pepře.
Pepř Millesime byl poprvé vyroben v roce 2019 a našel si spoustu příznivců - je to produkt pro gurmány, kteří chtějí zkoušet opět něco nového a vysoce unikátního! Kromě pepře Millesime můžete také vyzkoušet unikátní fermentovaný pepř.
Jak vzniká Kampotský pepř Millesime?
Pepř Millesime je sklízen na konci sezony, kdy klasy pepře dosahují zralosti a objevují se červená zrnka. Poměr nezralých zelených zrnek a zralých červených se mění od rostliny k rostlině ale také s postupem sklizně.
Sklizeň je zpracována ještě v den sběru, tak aby byla zachována maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny, během kterých pepř změní barvu na černou v kombinaci s červenou. Během této doby se také mění chuť a aroma pepře, charakteristické vlastnosti Kampotského pepře.
Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně podle velikosti a neporušenosti zrna. K třídění podle barvy nedochází, pouze jsou odstraněna zrnka výrazně rozdílná od standardu. Jenom zrnka pepře splňující přísná kritéria PGI mohou opustit region Kampot s označením Kampot pepper a to platí i pro Millesime. Jedním z kritérií je velikost - pouze zrnka o velikosti minimálně 4mm mohou pokračovat ve zpracování dále.
Použití Kampotského pepře Millesime:
Vynikající a originální chuť vynikne s rýží, letní zeleninou, sladko - kyselými pokrmy a třeba créme brulée, grilovaným ovocem, čokoládovým koláčem nebo hruškovým crumble.
Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.
Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.
Kde se pěstuje náš Kampotský pepř?
Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži, naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chaboche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu.
Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michelinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pepř černý |
---|---|
Certifikace: | Fair Trade (World Fair Trade Organization) |
Balení: | Sáček z recyklovaného papíru + vakupack |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.