Dárková sada Khmerské červené a zelené kari 2x50g

Kód: SADA11-CUR5CUG5
899 Kč
Skladem

Zapomeňte na kari z obchodu - tohle je tak trochu jiná liga, stejně jako náš Kampotský pepř. Vyrobené z čerstvých surovin a koření doslova vystřelí Vaše grilované či dušené pokrmy i dresinky do nebes!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dárkové sady koření v designové krabičce

Naše pepře a koření jsou špičkou na světovém trhu a díky tomu již stihly získat několik cen na mezinárodních gastronomických soutěžích. Praktické tubusy, které je možné použít i jako kořenky, jsou vsazeny do krabičky s tématikou chrámu Angkor Wat a Kampotského pepře. Designové krabičky dodají sadě dvou a nebo tří pepřů či koření šmrnc a kouzlo exotické Kambodži, odkud všechny naše voňavé poklady pocházejí. Je to skvělý dárek pro muže či ženu, milovníky gastronomie, grilování a vaření!

Tradiční kmerské kari z Kambodži

Použili jsme pouze ty nejkvalitnější koření z lokálních zdrojů z Kambodži abychom připravili toto tradiční khmerské červené kari. Příprava kari v Kambodži je samozřejmě z čerstvých surovin které Vám však touto cestou bohužel nemůžeme zprostředkovat. Abychom se tomu alespoň co nejvíce přiblížili, přiblížili jsme moment mletí surovin co nejvíce balení tak, aby bylo zachováno maximum z aroma a chuti těchto tradičních ingrediencí.

Pálivost khmerského červeného kari

Khmerská kuchyně je skutečně aromatická ale není tak pálivá, jak by se dalo vzhledem k lokalitě předpokládat. V červeném kari naleznete teplé a ovocné tóny které však stále dávají červenému kari typickou pálivost, byť v menší míře než jeho bratranci z Indie nebo Thajska.

Použití červeného kari

Náš originální blend čerstvě mletého koření můžete snadno použít na dochucení na konci přípravy pokrmů nebo z něj udělat dominantu jídla například v kombinaci s kokosovým mlékem. Úžasně jej lze kombinovat s kuřetem, kachnou, hovězím nebo i krevetami kde Vás nadchne svou barvou kterou získalo z červeného dlouhého pepře a annatta.

Složení červeného kari

Ve směsi červeného kari z Kambodži naleznete především dlouhé chilli papriky, citronovou trávu, sušený česnek, dlouhý červený pepř, kurkumu a Fleur de Sel.

khmer-red-curry-50g-tube

 

 

Tradiční kmerské kari z Kambodži v tubusu

Použili jsme pouze ty nejkvalitnější koření z lokálních zdrojů z Kambodži abychom připravili toto tradiční khmerské zelené kari. Příprava kari v Kambodži je samozřejmě z čerstvých surovin které Vám však touto cestou bohužel nemůžeme zprostředkovat. Abychom se tomu alespoň co nejvíce přiblížili, přiblížili jsme moment mletí surovin co nejvíce balení tak, aby bylo zachováno maximum z aroma a chuti těchto tradičních ingrediencí.

Pálivost khmerského zeleného kari

Khmerská kuchyně je skutečně aromatická ale není tak pálivá, jak by se dalo vzhledem k lokalitě předpokládat. V zeleném kari naleznete tóny citronové trávy a dalších zelených koření spolu s pálivostí, byť v menší míře než jeho bratranci z Indie nebo Thajska.

Použití a složení zeleného kari s lemon grass

Náš originální blend dominantní citronové trávy, zelených chilli papriček, kurkumy, zeleného dehydrovaného Kampotského pepře a Fleur de Sel dává zelenému kari typickou chuť používanou zejména v kombinaci se zeleninou, drůbeží, rybou nebo rýží. Časté je použití kokosového mléka a dušení pokrmů se zeleným kari i použití v polévkách.

khmer-green-curry-50g-tube

Kampotský pepř černý v tubusu

Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva. Od červeného pepře se liší zralosti bobulí - červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce. 

Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou, ale zároveň velice delikátním aroma, které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř.

Sklizeň je zpracovaná ještě v den sběru tak, aby byla zachovaná maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny, během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť pepře, aroma a jeho charakteristické vlastnosti

Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně a kuličku po kuličce hodnocena do barvy, velikosti a neporušenosti zrna. Pouze zrna, splňující přísná kritéria PGI mohou opustit region Kampot s označením Kampot pepper. Jedním z kritérií je velikost - pouze zrnka o velikosti minimálně 4 mm a nádherně tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále. 

Každé balení má zatavený obsah, který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř

Kde se pěstuje náš Kampotský pepř?

Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži. Naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chahoche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži.

Díky tomuto projektu máte možnost provonět svou kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu, ale také samostaný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu. 

Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michellinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění. 

Kvalitní pepř potřebuje kvalitní mlýnek!

Dárková sada Khmerské červené a zelené kari 2x50g

Mini mlýnek

Skeppshult
Dárková sada Khmerské červené a zelené kari 2x50g

Malý mlýnek

Skeppshult
Dárková sada Khmerské červené a zelené kari 2x50g

Velký mlýnek

Skeppshult

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: