Dárková sada Kampotský pepř červený, zelený a bílý 3x50g

Kód: SADA17-KGP2KRP5KWP5
1 099 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
7.6.2023
Možnosti doručení

Italská trikolóra v pepři - ovocný a delikátní červený, svěží a trávový zelený a jemný a krémový bílý Kampotský pepř - dárkový set pro gurmány nejen na italskou kuchyni!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dárkové sady koření v designové krabičce

Naše pepře a koření jsou špičkou na světovém trhu a díky tomu již stihly získat několik cen na mezinárodních gastronomických soutěžích. Praktické tubusy, které je možné použít i jako kořenky, jsou vsazeny do krabičky s tématikou chrámu Angkor Wat a Kampotského pepře. Designové krabičky dodají sadě dvou a nebo tří pepřů či koření šmrnc a kouzlo exotické Kambodži, odkud všechny naše voňavé poklady pocházejí. Je to skvělý dárek pro muže či ženu, milovníky gastronomie, grilování a vaření!

Zralý, unikátní, Kampotský červený pepř

Flagship regionu Kampot v Kambodži - plně zralý červený pepř, který je až do stádia červených zrníček ponechán na rostlině Piper nigrum a pak teprve dále zpracován. Vyžaduje nejen specifické půdní podmínky a klima, ale také výjimečnou ruční práci při selekci správně zralých a správně velkých zrníček, kuličku po kuličce. Ruční sklizeň je samozřejmostí, ale to už pravděpodobně víte. Takto kvalitní červený pepř je v Kampotu dostupný pravděpodobně jako na jediném místě na Zemi.

Zrníčka pepře jsou sklízena na vrcholu sezony v období sucha, kdy zrníčka mění barvu ze žluté na červenou. Červená zrníčka jsou sklízena ručně pouze pokud jsou plně zralá. Celý klas však není sklizen - obvykle je ponechán na rostlině a sklidí se pouze zralá zrníčka, kuličku po kuličce aby ostatní mohla ještě dozrát. Druhá varianta je sebrat celé klasy pepře z rostliny celé, obvykle se na nich nachází cca čtvrtina zralých kuliček. Zrníčka pepře jsou pak ještě ten samý den přetříděna a pokračují dále do procesu sušení. Tuto činnost nelze provádět jinak než ručně na stole a opatrně vybírat červená zralá zrníčka bez poškození - je to práce pro zkušené ruce a oko a hlavně notnou dávku trpělivosti.

Červený pepř je po selekci zrn umyt a usušen na slunci po dobu 2-3 dnů v závislosti na počasí, dokud nedosáhne optimální podoby vhodné pro další kontrolu a balení.

Použití červeného Kampotského pepře:

Červený Kampotský pepř vyniká unikátní ovocnou chutí a jedinečně jemným aroma díky plné zralosti každého zrníčka pepře. Méně pálí, díky tomu jej lze velice dobře kombinovat s ovocem, grilovanou zeleninou (např. kukuřicí s máslem) nebo třeba čokoládou a dezerty.

Nově máme červený pepř také jako unikátní fermentovaný pepř.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou Fair Trade kvalitu toho nejlepšího Kampotského červeného pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.

red-kampot-pepper-miska

Kampotský pepř zelený dehydrovaný

Tato varianta unikátního pepře z Kambodži zachovává sytě zelenou barvu zrníček, tak jak jsou ještě na rostlině. Těsně po sklizení a ručním třídění projdou zrníčka procesem dehydratace za nízké teploty - vznikne tak unikátní a exkluzivní produkt, který nikde jinde nenajdete. Zrníčka jsou zbavena vlhkosti, chuť, barva a vůně však zůstávají. Výsledkem jsou dokonalé pepřové křupinky, které můžete konzumovat bez použití mlýnku, mohou sloužit jako efektní dekorace a ještě skvěle chutnají, stejně jako čerstvě utržený pepř!

Použití zeleného Kampotského pepře:

Díky tomu, že jej nelze zpracovat v mlýnku je pepř vhodný především jako koření k finální úpravě servírování steaků a do omáček jako celý, můžete jej však samozřejmě i nasekat nožem nebo rozmělnit v hmoždíři. Zelená barva dodá jídlu originální vzhled a po ochutnání se každý do zeleného pepře zamiluje. Vynikající ke grilovanému masu nebo zelenině nebo do omáček. Pokud jej chcete použít do omáčky, sám se po několika minutách rehydratuje a získá měkkost na skus.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou Fair Trade kvalitu toho nejlepšího Kampotského zeleného pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě. Tubus můžete použít rovněž jako kořenku pro skladování.

Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle.

green-pepper_1000p

Kampotský pepř bílý v tubusu

Region Kampot v Kambodži je jedno z mála míst, kde můžete získat pravý bílý pepř, tak jak by měl správně být. Napodobeniny bílého pepře totiž nepocházejí z plně zralých zrnek tak jako ten náš, ale jsou vyráběny z nezralého zeleného pepře a tím ztrácejí  na kvalitě, mají nepříjemný "ocas", který od bílého pepře odradil již mnoho kuchařů. Pravý bílý pepř, to je jiná písnička - největší množství ruční práce ze všech druhů pepře a použití výhradně zralých červených zrníček pepře je zde zúročeno a dává vzniknout skutečně unikátnímu produktu světové kvality!

Jak poznat pravý bílý pepř? 

Pokud si jej jednou koupíte a vyzkoušíte, jistě už nešlápnete vedle - již na pohled jsou kuličky větší, stejnoměrné, povětšinou pruhované a chuť je bez jakékoliv závady, hladká a sametová.

Jak se vyrábí pravý bílý pepř?

Kampotský bílý pepř je výhradně vyráběn z plně zralého červeného zrnka, ručně sbíraného a tříděného tak jako u červeného pepře. Toto je podmínka pro označení Kampot pepper (PGI) - již tato značka tedy garantuje vysokou kvalitu danou certifikací a kontrolami. Zrníčka červeného pepře jsou přes noc namočena do pitné vody, tím se nasákne zralá měkká slupka kolem semínka pepře a následující den lze zrníčka pepře oloupat od slupky. Semínko pepře beze slupky, to je vlastně podstata pravého bílého pepře. Zrníčka bílého pepře jsou pak několikrát myta a sušena na slunci

Použití bílého pepře:

Pravý bílý Kampotský pepř je unikátní krémovou barvou a sametově jemnou chutí a aroma s tóny mentolu. V ústech se Vám rozvine intenzivní kořeněná chuť čerstvých bylin, eukalyptu, citrusu a rozmarýnu. Lze jej použít na ryby, světlé omáčky a vývary, na zeleninu nebo třeba k sýrům, kde zvýrazní jejich chuť ale nepřebije ji svojí vlastní.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou Fair Trade kvalitu toho nejlepšího Kampotského bílého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.

Mlýnek na pepř

Kde se pěstuje náš Kampotský pepř?

Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži, naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chaboche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu.

Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michelinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění!

Kampotský pepř černý v tubusu

Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva. Od červeného pepře se liší zralosti bobulí - červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce. 

Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou, ale zároveň velice delikátním aroma, které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř.

Sklizeň je zpracovaná ještě v den sběru tak, aby byla zachovaná maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny, během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť pepře, aroma a jeho charakteristické vlastnosti

Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně a kuličku po kuličce hodnocena do barvy, velikosti a neporušenosti zrna. Pouze zrna, splňující přísná kritéria PGI mohou opustit region Kampot s označením Kampot pepper. Jedním z kritérií je velikost - pouze zrnka o velikosti minimálně 4 mm a nádherně tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále. 

Každé balení má zatavený obsah, který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř

Kde se pěstuje náš Kampotský pepř?

Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži. Naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chahoche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži.

Díky tomuto projektu máte možnost provonět svou kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu, ale také samostaný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu. 

Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michellinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění. 

Kvalitní pepř potřebuje kvalitní mlýnek!

Dárková sada Kampotský pepř červený, zelený a bílý 3x50g

Mini mlýnek

Skeppshult
Dárková sada Kampotský pepř červený, zelený a bílý 3x50g

Malý mlýnek

Skeppshult
Dárková sada Kampotský pepř červený, zelený a bílý 3x50g

Velký mlýnek

Skeppshult

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Proč je koření od La Plantation tak skvělé?

  • Díky neobvyklému zaměření na kvalitu
  • Vítěz několika významných soutěží 
  • Ručně sbírané, rychle zpracované, organic
  • Fair Trade - na hodnotách si zakládáme
  • Kvalitu oceňují i Michelinští šéfkuchaři
La Plantation

O značce La Plantation

Špičkové produkty La Plantation jsou opakovaně oceňovány na mezinárodních soutěžích jako Monde Selection, Épicures d’Or či Gourmet Selection. Ocenění získávají nejen Kampotské pepře! Také naše jedinečná kurkuma s neobvykle vysokým obsahem kurkuminu a nebo pepřová omáčka. Přinášíme zcela nové výrobky jako sušené ovoce s Kampotským pepřem či revoluční grilovací koření téměř bez soli s maximem chuti špičkových koření z Kampotu.