Dárková sada Kampotský pepř černý zauzený, sladké chilli a zázvor 3x50g

Kód: SADA19-KBP5SWLCGINP
999 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
7.6.2023
Možnosti doručení

Gurmánský dárkový set koření - špičkový černý zauzený Kampotský pepř, jemné sladké chilli a mladý zázvor z Kambodži - přímo inspiruje k experimentům na grilu i v domácí kuchyni!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dárkové sady koření v designové krabičce

Naše pepře a koření jsou špičkou na světovém trhu a díky tomu již stihly získat několik cen na mezinárodních gastronomických soutěžích. Praktické tubusy, které je možné použít i jako kořenky, jsou vsazeny do krabičky s tématikou chrámu Angkor Wat a Kampotského pepře. Designové krabičky dodají sadě dvou a nebo tří pepřů či koření šmrnc a kouzlo exotické Kambodži, odkud všechny naše voňavé poklady pocházejí. Je to skvělý dárek pro muže či ženu, milovníky gastronomie, grilování a vaření!

Kampotský pepř černý (zauzený)

Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného pepře se liší zralostí bobulí - červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce.

Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou ale zároveň velice delikátním aroma které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř.

Jak se vyrábí pravý Kampotský černý pepř?

Od února probíhá po dobu následujících třech měsíců intenzivní sklizeň. Stabilní tým zaměstnanců farmy je posílen o denní pracovníky, kteří pomáhají se sklizní, rostlinu od rostliny, klas od klasu, kuličku po kuličce. Pouze klasy s pepřem krásně sytě zelené barvy jsou sklizeny a předány dále do procesu zpracování na farmě. Zbývající klasy pepře zůstávají stále na rostlině a čekají na svůj okamžik při dalším kole sklizně.

Sklizeň je zpracována ještě v den sběru, tak aby byla zachována maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny, během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť a aroma pepře, charakteristické vlastnosti Kampotského pepře. 

Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně a kuličku po kuličce hodnocena co do barvy, velikosti a neporušenosti zrna. Pouze zrnka pepře splňující přísná kritéria PGI mohou opustit region Kampot s označením Kampot pepper. Jedním z kritérií je velikost - pouze zrnka o velikosti minimálně 4mm s nádhernou tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále.

Jak se vyrábí zauzený pepř?

Zauzený Kampotský pepř je speciální postup vyvinutý v La Plantation, kde je klasický prémiový výběr pepře zauzen za nízké teploty na kouři z kokosových slupek a rýžové slámy. Pepř tak získá vynikající kouřové aroma které ale nepřebije jeho charakteristiky.

Použití černého Kampotského pepře:

Vynikající k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a BBQ včetně tmavých omáček a polévek.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského černého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

black-kampot-s

Tradiční chilli v organické kvalitě z Kambodži

Khmerské chilli ve výjimečné kvalitě v praktickém tubusu který můžete použít i jako kořenku. Organické pěstování je samozřejmostí, khmerské chilli navíc není tak pálivé jako indické nebo thajské - můžete jej tak bez obav běžně používat v kuchyni. Máme jej dostupné také jako zauzené!

piment-long-doux-en-poudre-fume

 

Mletý mladý zázvor ve špičkové kvalitě!

Zázvor asi netřeba představovat, v této kvalitě jsme se s ním však ještě nesetkali. Jako čerstvě sklizený je tak jemný, že jeho tradičně odstraňovaný povrch můžete v klidu ponechat a použít jej na vaření celý.

Mladý mletý zázvor v kuchyni

Zázvor v této špičkové kvalitě můžete použít do polévek, vývarů, s rybami, krevetami, vepřovým nebo drůbežím masem.

Mletý zázvor je často používán i při pečení, s čokoládou nebo ovocem jako je mango nebo broskev.

Mladý jemný mletý zázvor

Kampotský pepř černý v tubusu

Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva. Od červeného pepře se liší zralosti bobulí - červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce. 

Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou, ale zároveň velice delikátním aroma, které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř.

Sklizeň je zpracovaná ještě v den sběru tak, aby byla zachovaná maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny, během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť pepře, aroma a jeho charakteristické vlastnosti

Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně a kuličku po kuličce hodnocena do barvy, velikosti a neporušenosti zrna. Pouze zrna, splňující přísná kritéria PGI mohou opustit region Kampot s označením Kampot pepper. Jedním z kritérií je velikost - pouze zrnka o velikosti minimálně 4 mm a nádherně tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále. 

Každé balení má zatavený obsah, který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř

Kde se pěstuje náš Kampotský pepř?

Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži. Naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chahoche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži.

Díky tomuto projektu máte možnost provonět svou kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu, ale také samostaný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu. 

Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michellinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění. 

Kvalitní pepř potřebuje kvalitní mlýnek!

Dárková sada Kampotský pepř černý zauzený, sladké chilli a zázvor 3x50g

Mini mlýnek

Skeppshult
Dárková sada Kampotský pepř černý zauzený, sladké chilli a zázvor 3x50g

Malý mlýnek

Skeppshult
Dárková sada Kampotský pepř černý zauzený, sladké chilli a zázvor 3x50g

Velký mlýnek

Skeppshult

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Proč je koření od La Plantation tak skvělé?

  • Díky neobvyklému zaměření na kvalitu
  • Vítěz několika významných soutěží 
  • Ručně sbírané, rychle zpracované, organic
  • Fair Trade - na hodnotách si zakládáme
  • Kvalitu oceňují i Michelinští šéfkuchaři
La Plantation

O značce La Plantation

Špičkové produkty La Plantation jsou opakovaně oceňovány na mezinárodních soutěžích jako Monde Selection, Épicures d’Or či Gourmet Selection. Ocenění získávají nejen Kampotské pepře! Také naše jedinečná kurkuma s neobvykle vysokým obsahem kurkuminu a nebo pepřová omáčka. Přinášíme zcela nové výrobky jako sušené ovoce s Kampotským pepřem či revoluční grilovací koření téměř bez soli s maximem chuti špičkových koření z Kampotu.